celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Traci Lords

Traci Elizabeth Lords (właśc. Nora Louise Kuzma, także Tracy Lords, ur. 7 maja 1968 w Steubenville w stanie Ohio) - amerykańska aktorka. Zasłynęła występami w filmach pornograficznych, gdy była jeszcze niepełnoletnia, następnie występowała w filmach głównego nurtu.

Nazwisko Traci Lords było początkowo jedynie pseudonimem, nawiązującym do imienia przyjaciółki i nazwiska aktora Jacka Lorda. Później aktorka zmieniła nazwisko również oficjalnie na Traci Elizabeth Lords.

Mając dwunaście lat przeprowadziła się ze swymi trzema siostrami, matką i jej konkubinem do Kalifornii. Matka Nory Kuzmy rozstała się wcześniej z jej ojcem, alkoholikiem. W wieku piętnastu lat Nora pierwszy raz zaszła w ciążę, po czym uciekła z domu i usunęła ją. Mieszkała przez jakiś czas ze swoim partnerem, starszym od niej o około trzydzieści lat, którego przedstawiała jako swego ojczyma. Przedstawiając w urzędzie akt urodzenia jego młodszej siostry uzyskała prawo jazdy, dzięki czemu mogła udawać, że jest pełnoletnia i rozpocząć karierę w przemyśle pornograficznym. Ponieważ wyglądała bardzo dojrzale jak na swój wiek, nie wzbudziła niczyich wątpliwości. Za pośrednictwem agencji modelek Jima Southa World Modeling pozowała do aktów w wielu magazynach dla mężczyzn i została modelką września 1984 magazynu Penthouse. W tym samym wydaniu znalazły się zdjęcia byłej Miss America Vanessy Williams, zatem znalazło ono wielu nabywców i Traci Lords stała się znana.

Mając szesnaście lat Traci Lords występowała w filmach hard porno i stała się wkrótce jedną z najbardziej popularnych aktorek porno na świecie. W ciągu dwóch lat, aż do osiemnastych urodzin, zagrała w około stu filmach, choć jej autobiografia Traci Lords Underneath It All z 2003 mówi o tylko dwudziestu, pozostałe nazywając kompilacjami scen. Ujawnienie w 1986 niepełnoletności Lords wywołało wielki skandal w USA, który spowodował podjęcie działań śledczych przez Kongres i zmiany w prawodawstwie. Filmy z Traci Lords są od tego czasu uważane w USA za pornografię dziecięcą, gdyż uznaje się tam za takie wszystkie filmy pornograficzne z udziałem osób poniżej 18. roku życia. Wyjątkiem jest film Traci, I Love You z 1987, jedyny nakręcony już po osiągnięciu pełnoletności, dzięki czemu stał się bestsellerem. Ponieważ Lords miała wyłączne prawa do rozpowszechniania filmu, w przemyśle porno spekulowano, że sama rozpoczęła skandal, aby zachować duże zarobki wyłącznie dla siebie.

Skandal kosztował przemysł pornograficzny miliony dolarów, gdyż producenci i sprzedawcy byli zmuszeni wycofać i zniszczyć filmy i czasopisma, w których występowała Traci Lords, aby uniknąć oskarżenia o rozpowszechnianie pornografii dziecięcej. Mimo to prokuratura wszczęła śledztwo przeciw producentom i dystrybutorom filmów. Agenci Lords zostali oskarżeni o świadome zaakceptowanie fałszywych dokumentów, sama Lords jako niepełnoletnia w chwili przestępstwa nie została oskarżona. W większości krajów europejskich filmy z Lords pozostają w pełni legalne, a część znajduje się nadal w sprzedaży, obowiązuje tam bowiem granica wiekowa 16 lub 15 lat. W USA natomiast filmy zostały przemontowane, a sceny z udziałem Traci Lords wycięte.

Krótko później Traci Lords wystąpiła w kilku talkshow, gdzie przedstawiała się jako ofiara przemysłu porno i twierdziła, że zmuszano ją do przyjmowania narkotyków i występowania w filmach wbrew jej woli. Inne osoby związane z branżą, takie jak Ron Jeremy, Ginger Lynn i Tom Byron, a także byli konkubenci, twierdzili, że Lords nigdy nie przyjmowała narkotyków, a występowała z pełną świadomością tego, co robi.

Po skandalu Traci Lords wzięła udział w kursie aktorskim i występuje obecnie w licznych serialach i filmach telewizyjnych. Wystąpiła m.in. w Not of This Earth z 1988, Cry-Baby z 1990 i w Blade z 1998. Obecnie często występuje w obronie praw homoseksualistów i protestuje przeciwko kojarzeniu jej nazwiska z pornografią. Od czasu filmu Not of This Earth odmawia występowania nago. W 1990 rozpoczęła działalność jako piosenkarka i kompozytorka, publikując , przy współpracy m.in. z grupą Juno Reactor album techno 1000 Fires. Pochodzący z tego albumu utwór Control, znalazł się na ścieżce dźwiękowej filmu Mortal Kombat.


Filmografia

Filmy
The Chosen One (2005) - Ms. Sultry
Frostbite (2005) - Naomi Bucks
Farewell to Raskolnikov's (2005) - Max
Chump Change (2004) - Sam
Manhood (2003) - aktorka
Home (2003) - Lorna
Black Mask 2: City of Masks (2001) - Chameleon
Chump Change (2000) (opisana jako Traci Elizabeth Lords) - Sam
Epicenter (2000) (opisana jako Traci Elizabeth Lords) - Amanda Foster
You're Killing Me... (2001) - Laura Engles
Blade (1998) - Racquel
Extramarital (1997) - Elizabeth
Me and Will (1998) - kelnerka
Stir (1997) - Kelly Bekins
Boogie Boy (1997) - Shonda
Underworld (1996) - Anna
Blood Money (1996) - Wendy Monroe
Virtuosity (1995) - Media Zone singer
Ice (1993) - Ellen
Serial Mom (1994) - przyjaciółka Carla
Plughead Rewired: Circuitry Man II (1994) - Norma
Laser Moon (1992) - Barbara Fleck
The Nutt House (1992) - Miss Tress
Raw Nerve (1991) - Gina Clayton
A Time to Die (1991) - Jackie
Cry-Baby (1990) - Wanda Woodward
Shock 'Em Dead (1991) - Lindsay Roberts
Fast Food (1989) - Dixie Love
Not of This Earth (1988) - Nadine

Seriale telewizyjne
Deathlands (2003) – Lady Rachel Cawdor
They Shoot Divas, Don't They? (2002) – Mira
Gilmore Girls (2000) – Natalie
First Wave (2000-2001) – Jordan Radcliffe
D.R.E.A.M. Team (1999) – Mira
Herkules – (1999) – Luscious Deluxe
Profiler (1997-1998) – Sharon Lesher (Jill)
Melrose Place (1995) – Rikki Abbott
As Good as Dead (1995) – Nicole Grace
Roseanne (1994; 1995) - Stacy Flagler
Wild at Love (1994) – Blanche
Bandit (1994) - Engel Austin
The Tommyknockers (1993) – Nancy Voss
Moon from above (1991) – Diane
Świat według Bundych (1989; 1991) - pomoc dentystyczna, Vanessa Van Pelt

Ważniejsze filmy pornograficzne
Adult 45 (1985)
Adventures of Tracy Dick: The Case of the Missing Stiff (1985) - Tracy Dick
Another Roll in the Hay (1985)
Aroused (1985) - Allison
Black Throat (1985)
Country Girl (1985) - Billie Jean
Diamond Collection 69 (1985)
Diamond Collection 73 (1985)
Dirty Pictures (1985)
Dream Lover (1985)
Educating Mandy (1985) - Mandy
Electric Blue 20 (1985)
Electric Blue 21 (1985) - Suzy/Jane
Electric Blue 28 (1985) - Nikki
Erotic Gold (1985)
Erotic Zones Vol. 1 (1985) (opisana jako Tracy Lords)
Future Voyeur (1985)
Grafenberg Spot, The (1985)
Harlequin Affair (1985) - Tracy
Holly Does Hollywood (1985) (opisana jako Tracy Lords)
Hollywood Heartbreakers (1985)
Huge Bras 3 (1985)
It's My Body (1985) - Maggie
Jean Genie (movie)|Jean Genie (1985)
Just Another Pretty Face (1985)
Ladies in Lace (1985) - Linda
Love Bites (1985) - pielęgniarka
New Wave Hookers (1985) - Devil
Peek a Boo Gang (1985) - Tracy
Perfect Fit (1985) - Diane
Porn in the USA (1985) (opisana jako Tracy Lords)
Portrait of Lust (1985) (opisana jako Tracy Lords) - Mirage
Sex Shoot (1985) (opisana jako Tracy Lords)
Sex Waves (1985)
Sister Dearest (1985)
Sizzling Suburbia (1985)
Tailhouse Rock (1985) - Stacey
Tracy in Heaven (1985) - Monika Hart
Two-Timing Tracie (1985)
We Love to Tease (1985)
Bad Girls III (1984)
Breaking It (1984) - Jodie Brown
Lust in the Fast Lane (1984) (opisana jako Tracy Lords) - Jackie
Miss Passion (1984)
Night of Loving Dangerously, The (1984) (opisana jako Tracy Lords)
Sex Goddess, The (1984) - Marilyn West
Sexy Shorts (1984) - Miss Georgia
Talk Dirty to Me Part III (pierwsza wersja) (1984)
Those Young Girls (1984) (opisana jako Tracy Lords) - Tracy Lords
Tracy Lords (1984) (opisana jako Tracy Lords)
What Gets Me Hot! (1984) (opisana jako Tracy Lords) - Lannie
 
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*