celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Tori Spelling

Tori Spelling, właśc. Victoria Davey Spelling (ur. 17 maja 1973 w Los Angeles w Kalifornii, USA) – amerykańska aktorka, pochodzenia polsko-żydowskiego, najbardziej znana z roli Donny Martin w popularnym w latach 90. serialu młodzieżowym Beverly Hills, 90210. Jest córką producenta telewizyjnego Aarona Spellinga, który był producentem serialu, oraz jego drugiej żony, Candy Spelling, a także siostrą aktora Randy'ego Spellinga. Jej mężem od 7 maja 2006 r. jest Dean McDermott. Ma z nim syna Liama Aarona McDermotta, który urodził się 13 marca 2007 roku i córkę Stellę Doreen McDermott ur. 9 czerwca 2008 roku.

Filmografia

Seriale i filmy telewizyjne
Shooting Stars (1983) jako Jenny O'Keefe
The Three Kings (1987)
Beverly Hills, 90210 (1990-2000) jako Donna Martin
A Friend to Die For (1994) jako Stacy Lockwood
Deadly Pursuits (1996) jako Meredith
So Downtown (2003) jako Liz (wycofany po kilku odcinkach)
A Carol Christmas (2003) jako Carol
Do usług (2004) jako Molly
Family Plan (2005) jako Charlie
Hush (2005) jako Nina Hamilton
So NoTORIous (2006) jako ona sama
Tajemnice Smallville ('2007-2009) jako Linda Lake

Filmy kinowe
Drużyna z Beverly Hills (1989) jako Jamie
Śmierć cheerleaderki (1994) jako Stacy Lockwood
Mamo, mogę spać z mordercą? (1996) jako Laurel Lewisohn
Dziewczyna do towarzystwa (1996) jako Joanna
Upiorne święto (1997) jako Lesly
Alibi (1997) jako Marti Gerrard
Krzyk 2 (1997) jako Sidney Prescott w filmie Cios/ona sama
Pechowi porywacze (1998) jako Lucy
Trik (1999) jako Katherine
Sol Goode (2001) jako Tammie
Straszny film 2 (2001) jako Alex Monday
Evil Alien Conquerors (2002) jako Jan (niewymieniowa w czołówce)
50 Ways to Leave Your Lover (2004) jako Stephanie
Cthulhu (2006) jako Susan
 
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*