celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Susan Sarandon

Susan Sarandon, właśc. Susan Abigail Tomalin (ur. 4 października 1946 w Nowym Jorku) – amerykańska aktorka, zdobywczyni Oscara.

Filmografia

Kino
1970 - Joe jako Melissa Compton
1971 - Lady Liberty jako Sally
1971 - The Apprentice jako Elizabeth Hawkins
1974 - Zakochani w Molly (Lovin' Molly) jako Sarah
1974 - The Rimers of Eldritch jako Patsy Johnson
1974 - Strona tytułowa, (The Front Page) jako Peggy Grant
1975 - Wielki Waldo Pepper, (The Great Waldo Pepper) jako Mary Beth
1975 - The Rocky Horror Picture Show jako Janet Weiss
1976 - Dragonfly jako Chloe
1977 - Checkered Flag lub Crash jako C.C. Wainwright
1977 - Druga strona północy (The Other Side of Midnight) jako Catherine Alexander Douglas
1977 - Kowboj za kółkiem, (The Last of the Cowboys) jako Ginny
1978 - Ślicznotka, (Pretty Baby) jako Hattie
1978 - Król Cyganów, (King of the Gypsies) jako Rose
1979 - Prawie jak w raju, (Something Short of Paradise) jako Madeline Ross
1980 - Atlantic City jako Sally Matthews
1980 - Nieoczekiwany romans, (Loving Couples) jako Stephanie
1982 - Burza, (Tempest) jako Aretha Tomalin
1983 - Zagadka nieśmiertelności, (The Hunger) jako Dr Sarah Roberts
1984 - Kumpelski układ, (The Buddy System) jako Emily
1985 - Kompromitujące pozy, (Compromising Positions) jako Judith Singer
1987 - Czarownice z Eastwick, (The Witches of Eastwick) jako Jane Spofford
1988 - Byki z Duram, (Bull Durham) jako Annie Savoy
1988 - Sweet Hearts Dance jako Sandra Boon
1989 - Styczniowy człowiek, (The January Man) jako Christine Starkey
1989 - Sucha biała pora, (A Dry White Season) jako Melanie Bruwer
1990 - Biały pałac, (White Palace) jako Nora Baker
1991 - Thelma i Louise, (Thelma & Louise) jako Louise Elizabeth Sawyer
1992 - Margines życia, (Light Sleeper) jako Ann
1992 - Bob Roberts jako Tawna Titan
1992 - Olej Lorenza, (Lorenzo's Oil) jako Michaela Odone
1994 - Klient, The Client jako Regina 'Reggie' Love
1994 - Małe kobietki, (Little Women) jako Abigail 'Marmee' March
1994 - Bezpieczne przejście, (Safe Passage) jako Margaret 'Mag' Singer
1995 - Przed egzekucją, (Dead Man Walking) jako Siostra Helen Prejean
1996 - Jakubek i brzoskwinia olbrzymka, (James and the Giant Peach) jako Miss Spider (głos)
1998 - Półmrok, (Twilight) jako Catherina Ames
1998 - Illuminata jako Calimene
1998 - Mamuśka, (Stepmom) jako Jackie Harrison
1999 - Nasz przyjaciel, Martin, (Our Friend, Martin) jako Mrs. Clark (głos) (video)
1999 - Cradle Will Rock jako Margherita Sarfatti
1999 - Wszędzie byle nie tu, (Anywhere but Here) jako Adele August
2000 - Tajemniczy Joe, (Joe Gould's Secret) jako Alice Neel
2000 - Pełzaki w Paryżu, (Rugrats in Paris: The Movie) jako Coco LaBouche (głos)
2001 - Psy i koty, (Cats & Dogs) jako Ivy (głos)
2002 - Ucieczka od życia, (Igby Goes Down) jako Mimi Slocumb
2002 - Siostrzyczki, (The Banger Sisters) jako Lavinia Kingsley
2002 - Mila księżycowego światła, (Moonlight Mile) jako Jojo Floss
2003 - I będę żyć, (Icebound) jako Dr Jerri Nielsen
2004 - Czekając na cud, (Noel) jako Rose Collins
2004 - Zatańcz ze mną, (Shall We Dance) jako Beverly Clark
2004 - Alfie jako Liz
2005 - Elizabethtown, Elizabethtown jako Hollie Baylor
2005 - Romance & Cigarettes jako Kitty Kane
2006 - Modliszka, (Irresistible) jako Sophie
2007 - Facet od W-F'u, Mr. Woodcock jako Beverly Farley
2007 - W Dolinie Elah, (In the Valley of Elah) jako Joan Deerfield
2007 - Zaczarowana, (Enchanted) jako Królowa Narissa
2007 - Emotional Arithmetic jako Melanie Lansing Winters
2007 - Bernard and Doris jako Doris Duke
2008 - Speed Racer jako Mama
2009 - The Lovely Bones jako Grandma Lynn (w produkcji)

Telewizja
1970-1971 - A World Apart jako Patrice Kahlman
1971 - Owen Marshall: Counselor at Law jako Joyce (1 odcinek)
1972 - Search for Tomorrow jako Sarah Fairbanks (nieznana ilość odcinków)
1973 - Wide World Mystery (odc. The Haunting of Rosalind)
1974 - F. Scott Fitzgerald and 'The Last of the Belles' jako Ailie Calhoun
1974 - The Satan Murders jako Kate (film TV)
1974 - June Moon jako Eileen (film TV)
1974 - The Rimers of Eldritch jako Pasty Johnson (film TV)
1982 - Who Am I This Time? jako Helene Shaw (film TV)
1984 - Oxbridge Blues jako Natalie (mini-serial)
1984 - Faerie Tale Theatre jako Beauty (1 odcinek)
1985 - A.D jako Livilla (mini-serial)
1985 - Mussolini: The Decline and Fall of Duce II jako Edda Mussolini Ciano (film TV)
1986 - Women of Valor jako Col. Margaret Ann Jessup (film TV)
1994 - All Star 25th Birthday: Stars and Street Forever! jako Bitsy
1995 - Simpsonowie, (The Simpsons) jako głos Nauczycielki Baletu (1 odcinek)
1999 - Ziemskie namiętności, (Earthly Possessions) jako Charlotte Emory (film TV)
2001 - Przyjaciele, (Friends) jako Cecilia Monroe
2001 - Cool Women In History jako The Host (sezon 1)
2002 - Zwariowany świat Malcolma, (Malcolm in the Middle) jako Meg
2003 - Frank Herbert's Children of Dune jako Princess Wensicia Corrino (mini-serial)
2004 - Troy: The Passion of Helen jako The Host
2005 - The Exonerated jako Sunny Jacobs (film TV)
2005 - Mad TV (2 odcinki)
2006-2007 - Rescue Me jako Alicia
 
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*