celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Rene Russo

Rene Russo, właściwie Rene Marie Russo (ur. 17 lutego 1954 roku w Burbank, w stanie Kalifornia) - amerykańska aktorka i producentka filmowa, modelka.
Kiedy miała dwa lata ojciec opuścił ją, jej siostrę i matkę. W wieku dziesięciu lat wykryto u niej wadę kręgosłupa i przez cztery lata musiała chodzić w gorsecie. W szkole Burroughs High School poznała przyszłego reżysera Rona Howarda. Chcąc pomóc finansowo matce, która pracowała na dzienne zmiany w fabryce, a wieczorami stała za barem, Rene zatrudniła się na pełny etat w miejscowym teatrze jako bileterka, pracowała również w warsztatach produkujących okulary.
Jej wielką młodzieńczą miłością był Mick Jagger, wokalista Rolling Stones. Podczas jednego z koncertów Stonesów zauważył ją John Cosby, łowca talentów. Zachwycił się jej urodą, dał jej wizytówkę i zaprosił na małą sesję zdjęciową. Fotografie swego odkrycia pokazał współpracownikom w Los Angeles. Niedługo potem Rene przeniosła się do Nowego Jorku, podpisała kontrakt z prestiżową agencją modelek Forda i wzięła udział w prywatnej sesji zdjęciowej ze światowej sławy fotografem Richardem Averdonem, dla potrzeb kampanii reklamowej Revlonu. Averdon wziął początkującą modelkę pod swoje skrzydła, pilnując jej kariery dopóki nie osiągnęła pełnoletności.
Wkrótce po swoich dziewiętnastych urodzinach pojawiła się na okładce Voguea. Praca modelki przyniosła jej wiele nagród finansowych, dzięki nim kupiła dom dla swojej matki, a drugi dla siebie. Osiągnęła prawie wszystko, czego trzeba do szczęścia: była sławna, była bogata. Zdawała sobie jednak sprawę, że jej kariera nie będzie wieczna.
Któregoś dnia zrozumiała, ze czas poszukać innego zajęcia, kiedy ona - dziewczyna z okładki - znalazła się na sesji zdjęciowej do katalogu z ubraniami dla kobiet ciężarnych. Ta zmiana w życiu, koniec kariery modelki dodała jej bodźca do poszukiwań duchowych. Rene zainteresowała się twórczością C. S. Lewisa, zwłaszcza jego refleksją "Mere Christianity".
Na jej całe dotychczasowe doświadczenie aktorskie składały się drobne role w dwóch filmach z początku lat osiemdziesiątych, jednak została obsadzona w roli narzeczonej Toma Berengera w filmie Pierwsza liga (Major League, 1989). Kolejną rolą Russo był angaż do thrillera Freejack (1992), gdzie na planie spotkała Jaggera, swą miłość sprzed lat, oraz poznała scenarzystę Danny'ego Gilroya i pobrali się 14 marca 1992 roku.


Wybrana filmografia
1987-1988, Sable jako Eden Kendell
1988, Meanwhile in Santa Monica
1989, Pierwsza liga (Major League) jako Lynn Wells
1990, Pan Przeznaczenie (Mr. Destiny) jako Cindy Jo
1991, Dobry gliniarz (One Good Cop) jako Rita Lewis
1992, Freejack jako Julie Redlund
1992, Zabójcza broń 3 (Lethal Weapon 3) jako Lorna Cole
1993, Na linii ognia (In the Line of Fire) jako Lilly Raines
1994, Pierwsza liga II (Major League II) jako Lynn
1995, Epidemia (Outbreak) jako Robby Keough
1995, Dorwać małego (Get Shorty) jako Karen Flores
1996, Okup (Ransom) jako Kate Mullen
1996, Tin Cup jako Dr Molly Griswold
1997, Kumpel (Buddy) jako Trudy Lintz
1998, Zabójcza broń 4 (Lethal Weapon 4) jako Lorna Cole
1999, Afera Thomasa Crowna (The Thomas Crown Affair) jako Catherine Banning
2000, Rocky i Łoś Superktoś (The Adventures of Rocky and Bullwinkle) jako Natasha Fatale
2002, Wielkie kłopoty (Big Trouble) jako Anna Herk
2002, Showtime jako Chase Renzi
2005, Yours, Mine and Ours
2005, Podwójna gra (Two for the Money) jako Toni Morrow

Nagrody
2001: Rocky i Łoś Superktoś (nominacja) Saturn najlepsza aktorka drugoplanowa
2001: Rocky i Łoś Superktoś (nominacja) Złota Malina najgorsza aktorka drugoplanowa
1993: Freejack (nominacja) Saturn najlepsza aktorka drugoplanowa
 
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*