celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Renata Dancewicz

Renata Dancewicz (ur. 7 lutego 1969 w Lesznie) – polska aktorka.
Ukończyła I Liceum Ogólnokształcące im. Mikołaja Kopernika w Lubinie. Dwa lata studiowała w łódzkiej PWSFTviT, do której dostała się za drugim podejściem. Przez rok studiowała prawo na Uniwersytecie Warszawskim. Występowała w Teatrze Dramatycznym im. Jerzego Szaniawskiego w Wałbrzychu.
Debiutowała w 1993 jako Anka w Samowolce Feliksa Falka.
W 2006 wystąpiła w trzeciej edycji programu Taniec z gwiazdami, w której tańczyła z Marcinem Olszewskim. Odpadła w 6. odcinku.
Z biznesmenem Tomaszem Winciorkiem, jednym z czołowych brydżystów w Polsce, ma syna Jerzego (ur. 15 września 2003). Sama również jest członkiem Polskiego Związku Brydża Sportowego. Zadeklarowana ateistka[1].

Filmografia
1991: Godzina – ?
1993: Samowolka – jako Ania
1993: Komedia małżeńska
1994: Oczy niebieskie – jako Pielęgniarka
1994: Radio Romans – jako Agnieszka Piotrowska
1995: Die Schönste Sache der Welt – jako Gosia
1995: Ekstradycja – jako Beata
1995: Diabelska edukacja – jako Gosia
1995: Deborah – jako Debora Grosman
1995: Pułkownik Kwiatkowski – jako Krysia
1995: Tato
1996: Ekstradycja 2
1997: Svenska Hjältar – jako Helena
1998: Gniew – jako Magda
1998: Ekstradycja 3
1999: Siedlisko – jako Iza żona Jacka
2000: Sukces – jako Magda Król
2001: Eukaliptus – jako Lo
2002: E=mc² – jako Marta Nowicka
2003: Zostać miss 2 – Daria
2003: Na Wspólnej – jako Weronika Wilk
2005: Kryminalni, odcinek "Pierwszy śnieg" – jako Blondi
 
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*