celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Pierce Brosnan

Pierce Brendan Brosnan (ur. 16 maja 1953 w Navan w Irlandii) – aktor i producent filmowy.
W 1980 aktor wziął ślub z Cassandrą Harris, która zmarła w 1991 roku na raka jajników. Od 2001 jego żoną jest Keely Shaye Smith. Pierce Brosnan ma dwójkę dzieci: Seana 1983 i Dylana Thomasa 1994.
W 1986 Pierce Brosnan miał zakończyć pracę w serialu Remington Steele. Po rezygnacji Rogera Moore z grania Jamesa Bonda rolę agenta 007 zaproponowano irlandzkiemu aktorowi pod warunkiem, że nie wróci już do serialowej roli. Telewizja NBC postanowiła jednak, wbrew wcześniejszym zapewnieniom o zakończeniu produkcji, nagrać kolejne odcinki z Piercem Brosnanem w roli głównej. W 1995 roku aktor uzyskał kolejną szansę na zostanie Jamesem Bondem i ją wykorzystał. Jeszcze w tym samym roku Irlandczyk zagrał w Goldeneye. Później wystąpił jeszcze w 3 filmach o agencie 007.


Filmografia
2008, Mamma Mia! jako Sam Carmichael
2007, Godziny strachu (Butterfly on a Wheel) jako Ryan
2005, Kumple na zabój (The Matador) jako Julian Noble
2004, Po zachodzie słońca (After the Sunset) jako Max Burdette
2004, Pozew o miłość (Laws of Attraction) jako Daniel Rafferty
2002, Śmierć nadejdzie jutro (Die Another Day) jako James Bond
2002, Evelyn jako Desmond Doyle
2001, Krawiec z Panamy (The Tailor of Panama) jako Andy Osnard
1999, Afera Thomasa Crowna (The Thomas Crown Affair) jako Thomas Crown
1999, Szara Sowa (Grey Owl) jako Szara Sowa (Archibald S. Belaney)
1999, Świat to za mało (The World Is Not Enough) jako James Bond
1999, Mecz (The Match) jako John MacGhee
1998, Magiczny miecz - Legenda Camelotu (Quest for Camelot) jako król Artur (głos)
1998, Siostrzeniec (The Nephew) jako Pan O'Brady
1997, Góra Dantego (Dante's Peak) jako Harry Dalton
1997, Jutro nie umiera nigdy (Tomorrow Never Dies) jako James Bond
1996, Marsjanie atakują! (Mars Attacks!) jako Donald Kessler
1996, Miłość ma dwie twarze (The Mirror Has Two Faces) jako Alex
1996, Robinson Crusoe jako Robinson Cruzoe
1995, Nocna straż (Night Watch) jako Mike Graham
1995, GoldenEye jako James Bond
1994, Przygoda miłosna (Love Affair) jako Ken Allen
1994, Nie rozmawiaj z nieznajomymi (Don't Talk to Strangers) jako Patrick Brody
1993, Pani Doubtfire (Mrs. Doubtfire) jako Stuart Dunmeyer
1993, Uwikłany (Entangled) jako Garavan
1993, Pociąg śmierci (Death Train) jako Mike Graham
1993, Zerwany łańcuch (The Broken Chain) jako Sir William Johnson
1992, Żywy zapalnik (Live Wire) jako Danny O'Neill
1992, Kosiarz umysłów (The Lawnmower Man) jako Doktor Lawrence Angelo
1991, Kolejne morderstwo (Murder 101) jako Charles Lattimore
1991, Pan Johnson (Mister Johnson) jako Harry Rudbeck
1991, Ofiara miłości (Victim of Love) jako Paul Tomlinson
1989, W 80 dni dookoła świata (Around the World in 80 Days) jako Philieas Fogg
1989, Skok (The Heist) jako Neil Skinner
1988, Noble House jako Ian Dunross
1988, Taffin jako Mark Taffin
1988, The Deceivers jako William Savage
1987, Czwarty protokół (Fourth Protocol, The) jako Major Valeri Petrofsky
1986, Nomads jako Jean Charles Pommier
1982, Nancy Astor jako Robert 'Bob' Gould Shaw
1982-1987, Detektyw Remington Steele (Remington Steele) jako Remington Steele
1981, The Manions of America jako Rory O'Manion
1980, Długi dobry piątek (The Long Good Friday) jako Pierwszy Irlandczyk
1979, Resting Rough
 
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*