celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Natalie Imbruglia

Natalie Imbruglia (ur. 4 lutego 1975 w Nowej Południowej Walii) – australijska piosenkarka i aktorka. Jej ojciec jest Włochem, matka rodowitą Australijką.
Natalie Imbruglia dorastała w Nowej Południowej Walii. Ma młodszą siostrę o imieniu Laura. Podobnie jak Jason Donovan i Kylie Minogue, rozpoczęła karierę jako aktorka w serialu Neighbours. Obecnie mieszka w Anglii, w Windsorze.

Swoją muzyczną karierę Natalie Imbruglia rozpoczęła od singla "Torn" (1997) będącego coverem utworu amerykańskiej grupy Ednaswap. Jej płyta Left of the Middle została sprzedana w ponad 6,5 mln egzemplarzy. Zawiera przeboje "Big Mistake", "Wishing I was there" i "Smoke". Płytę wydano w dwóch osobnych wersjach, dla rynku brytyjskiego i amerykańskiego.

W 2001 wydała album White Lilies Island. Single promujące tę płytę to utwory "That Day", "Wrong Impression" i "Beauty on the Fire", jednak nie odniosły podobnego sukcesu jak piosenki z debiutanckiej płyty, ponieważ album sprzedał się tylko w nakładzie milionowym.

NWzięła udział w kilku projektach muzycznych. Nagrała cover piosenki "Never tear us apart" z Tomem Jonesem w jego albumie Reload, oraz piosenkę "Cold Air" użytą w ścieżce dźwiękowej filmu I twoją matkę też. Jej singel "Identify" użyto z kolei w ścieżce dźwiękowej dreszczowca Stygmaty.

W kwietniu 2005 Imbruglia wydała rzecią płytę Counting Down the Days. Pierwszym singlem został utwór "Shiver". Piosenka odniosła sukces, znajdując się przez 6 tygodni na szczycie brytyjskiej listy przebojów Airplay. Płyta zadebiutowała na 1 miejscu w Wielkiej Brytanii. Mimo wielkiego sukcesu singla, sprzedano jedynie ok.500 tys. egzemplarzy albumu na świecie.
6 września 2007 wydano kompilację dotychczasowych singli pt. Glorious: The Singles 1997-2007. Płyta ta jest dostępna także w wersji DVD, na której znajdą się wszystkie teledyski piosenkarki i dodatkowo pięć nowych utworów.
W 2005 artystka zdradziła, że zaczęła prace nad czwartym albumem, który, jak potwierdziła jej wytwórnia, ukaże się prawdopodobnie na wiosnę (2009).
W 2002 artystka podpisała kontrakt z francuskim koncernem kosmetycznym L'Oreal Paris. Postanowiła odejść od L'Oreal w 2007.
Natalie Imbruglia wzięła udział w wielu akcjach charytatywnych, m.in. w Kampanii Przeciwko Ubóstwu oraz Walki z przetoką dróg rodnych i związanej z nią wyjazdem do Afryki.
Powróciła do aktorstwa w 2002. Wystąpiła u boku Rowana Atkinsona w filmie Johnny English. Film zainkasował 160 mln dolarów na całym świecie. Nie zebrał pochlebnych recenzji, jednak rola Imbruglii została pochwalona i nazwana "perełką filmu"[potrzebne źródło].
W marcu 2008 rozpoczęła prace nad niezależnym, australijskim dreszczowcem Elise, w którym zagra główną rolę. Film jest oparty na powieści Closed for winter autorstwa Georgia Blain.
31 grudnia 2003 wyszła za mąż za swojego wieloletniego przyjaciela Daniela Johnsa, wokalistę zespołu Silverchair. 4 stycznia 2008 poinformowała media o rozwodzie z Danielem Johnsem.


Dyskografia

Albumy
1997 Left of the Middle
2001 White Lilies Island
2005 Counting Down the Days
2007 Glorious: The Singles 1997-2007

Single
1997 "Torn"
1998 "Big Mistake"
1998 "Wishing I Was There"
1998 "Smoke"
2001 "That Day"
2002 "Wrong Impression"
2002 "Beauty on the Fire"
2005 "Shiver"
2005 "Counting Down the Days"
2007 "Glorious"

Wystąpienia
It's Only Rock'n'Roll
1999, Children's Promise
Never Tear Us Apart
1999, Reload
Across the Universe
2005, Live 8
Scars
2007, Rock Festival

Utwory zawarte w ścieżkach dźwiękowych
"Troubled by the Way We Came Together"
1999, 'Go!
"Indetify"
1999, Stygmaty'
"Cold Air"
2001, I twoją matkę też
"All the Magic"
2008, Klub Winx - Tajemnica Zaginionego Królestwa

Filmografia
1992, Neighbours jako Beth Willis,
2003, Johnny English jako Lorna Campbell.

Otrzymane wyróżnienia
1998 MTV VMA "Najlepsza piosenka"
1998 MTV VMA "Najlepszy debiut"
1999 Aria Awards "Najlepsza australijska wokalistka"
1999 Brit Awards "Najlepszy zagraniczny debiut"
1999 Brit Awards "Najlepsza zagraniczna wokalistka"
 
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*