celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Naomi Campbell

Naomi Campbell (ur. 22 maja 1970 w Londynie), brytyjska modelka i aktorka.

Pierwszym wydarzeniem, które przybliżyło modelkę do oszałamiającej kariery, było wygranie przez nią prestiżowego miejsca w szkole aktorskiej London's Italia Conti. Jej rodziców nie było stać na opłacanie wysokiego czesnego za szkołę, dlatego Naomi pracowała jako kelnerka. Stała się znana, kiedy została następczynią Denise Van Outen ze porannego programu telewizyjnego "The Big Breakfast" w Channel 4. Zaledwie po paru latach w świecie mody stała się jedną z najsłynniejszych supermodelek. Była pierwszą czarnoskórą modelką, która pojawiła się na okładce Timesa oraz Vogue. W 1994 roku zagrała w filmie Pret-a-Porter, a 1995 roku zadebiutowała jako piosenkarka w parze z Japończykiem Toshi (piosenka stała się nr 1 w Japonii). Modelka pojawia się czasami także na teledyskach różnych piosenkarzy (np. Michaela Jacksona). Wystąpiła również w kilku filmach (Dziewczyna nr 6, Miami Rhapsody), jak również napisała książkę (powieść "Łabędź"). Naomi działa w organizacji Czerwony Krzyż. W 1991 została wybrana przez magazyn People jedną z 50 najpiękniejszych osób na świecie. Wraz z Claudią Schiffer, Elle MacPherson i Christy Turlington otworzyła kawiarnię Fashion Cafe w Paryżu i Nowym Jorku.
Sygnuje swoim nazwiskiem linię cieszących się dużym powodzeniem perfum: Naomi Campbell, Naomagic, Exult, Mystery, Sunset, Cat deluxe i Seductive Eliksir (połączyła w nim zapachy dzikiej Afryki i eliksiru). W grudniu 2003 i 2005 roku wzięła udział w pokazach mody firmy bieliźniarskiej Victoria's Secret.
Wymiary modelki nie zmieniły się w ogóle od początku kariery, choć zarzucano jej często brak formy. Jej wymiary to 86/61/87 cm, przy 177 cm wzrostu i 54 kg wagi.


Filmografia (wybór)
Cool as Ice (1991)
The Night We Never Met (1993)
Prêt-à-porter (1994)
Miami Rhapsody (1995)
To Wong Foo, Thanks for Everything! Julie Newmar (1995)
Dziewczyna nr 6 (Girl 6 1996)
Invasion of Privacy (1996)
An Alan Smithee Film: Burn Hollywood Burn (1997)
Trippin (1999)
Prisoner of Love (1999)
Fat Slags (2004)
 
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*