celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Monika Kuszyńska

Monika Kuszyńska (ur. 14 stycznia 1980 w Łodzi), piosenkarka, autorka tekstów, wokalistka zespołu Varius Manx

Skończyła studia wyższe, została magistrem sztuki. Z pierwszym zespołem - Farenheit wydała tylko singel "Film". Podczas nagrywania tej piosenki została zauważona przez lidera Varius Manx - Roberta Jansona. W 2001 roku Monika zostaje wokalistką zespołu, na miejsce Kasi Stankiewicz. W tym samym roku ukazuje się debiutancki album "Eta". Rok później wraz z Variusem Monika jedzie na Festiwal Krajów Nadbałtyckich, gdzie zdobywa Grand Prix za utwór "Moje Eldorado". W 2002 ukazuje się album Eno, promowany jeszcze przez utwory "Jest w nim" i "Znów być kochaną". W roku 2004 Varius Manx świętuje swoje 15-lecie, dając specjalny recital w Opolu, a następnie wydając płytę "Emi". W jednym z singli - "Stay in my heart"- Monika śpiewa w duecie z Redem. 28 maja 2006 roku Monika Kuszyńska wraz z członkami zespołu Varius Manx miała wypadek samochodowy, w którym otarła się o śmierć. Do chwili obecnej pozostaje sparaliżowana od pasa w dół.


Dyskografia
Eta (2001)
Eno (2002)
Eno (edycja specjalna (2003)
Emi (2004)
Varius Manx Symfonicznie. Tyle siły mam (2006)

Single
Film (2001)
Maj (2001)
Jestem twoją Afryką (2001)
Jestem tobą (2001)
Moje Eldorado (2002)
Jest w nim (2002)
Znów być kochaną (2002)
Kilka sekund (2003)
Sonny (2003)
Pamiętaj mnie (2004)
Stay in my heart (2004)
Carry (2004)
Bezimienna (2005)
Tyle siły mam (2006)
 
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*