celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Michelle Rodriguez

Michelle Rodriguez, właściwie Mayte Michelle Rodriguez (ur. 12 lipca 1978 w Bexar Country, w stanie Teksas w USA) – amerykańska aktorka.
Michelle ma dwie przyrodnie siostry od strony ojca i dwóch braci (Oscar i Raul). Często wraz z rodziną zmieniała miejsce swego stałego pobytu: najpierw przeprowadzili się na Dominikanę, a później do Portoryko, a następnie do Jersey.
Największą sławę przyniosły jej filmy: Zbuntowana, Szybcy i wściekli, Resident Evil, oraz serial Zagubieni.

Filmografia:
2009: Fast an Furious jako Letty
2009: Avatar (film)
2007: Battle in Seattle jako Lou
2006: Rasa (The Breed) jako Nicki
2006: A Cat's Tale jako (głos)
2006: Lost: A Tale of Survival jako Ana-Lucía Cortez
2005: BloodRayne jako Katarin
2005: Sian Ka'an jako (głos)
2004: Zagubieni (Lost) jako Ana-Lucia Cortez (2005 - 2006)
2004: Control jako Teresa
2003: S.W.A.T. Jednostka Specjalna (S.W.A.T.) jako Chris Sanchez
2002: Playing Dead: 'Resident Evil' From Game to Screen jako ona sama
2002: Blue Crush jako Eden
2002: Resident Evil jako Rain
2001: Szybcy i wściekli (The Fast and the Furious) jako Letty
2001: Trzecia rano (3 A.M.) jako Salgado
2000: Zbuntowana (Girlfight) jako Diana
1999: Cradle Will Rock
1999: Mordercze lato (Summer of Sam)
gościnnie:

2003: Celebrity Poker Showdown jako ona sama
2002: Tinseltown TV jako ona sama (2003)

Nagrody i nominacje
2007: BloodRayne (nominacja) Złota Malina - najgorsza aktorka drugoplanowa.
2006: Zagubieni (nominacja) Saturn - najlepsza aktorka drugoplanowa w serialu lub filmie telewizyjnym.
2003: Błękitna fala (nominacja) MTV Movie Award zespołowo.
2000: Zbuntowana (wygrana) Deauville Film Festival - najlepsza rola żeńska.
2000: Zbuntowana (wygrana) Independent Spirit Awards - najlepszy debiut
 
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*