celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Mandy Moore

Mandy Moore, a właściwie Amanda Leigh Moore (ur. 10 kwietnia 1984), amerykańska aktorka, piosenkarka i choreografka. Jako aktorka zadebiutowała w filmie Garry’ego Marshalla Pamiętnik księżniczki, obok Anne Hathaway i Julie Andrews.
W wieku 15 lat Moore wydała debiutancką płytę So Real (1999), która zawierała przebojowy singel "Candy". W 2001 roku Moore wydała swoją drugą płytę zatytułowaną po prostu Mandy Moore, zawierającą takie przeboje jak: "In My Pocket", "Cry" oraz "Crash". Na scenie Moore występowała wspólnie z 'N Sync i Backstreet Boys.
Jej były partner życiowy to amerykańska gwiazda tenisa – Andy Roddick.
Jej matka - Stacy jest znaną reporterką, a ojciec Don - pilotem.
Jej kuzynką jest znana piosenkarka Pink (także P!nk).
Ma brata Kylie Scotta.
Została uznana jedną z 50 Najpiękniejszych Ludzi (Most Beautiful People) przez Magazyn People w 2002 r.
Mandy zajęła 73 miejsce w plebiscycie organizowanym przez czasopismo Maxim na najbardziej gorącą gwiazdę 2004 roku.
Ma 178 cm wzrostu

Filmografia
2002 Szkoła uczuć (A Walk To Remember)
2003 Uwierz w miłość (How to Deal)
2003 Try Seventeen or All I Want
2004 Chasing Liberty
2004 Saved!
2005 Zebra z klasą
2006 American Dreamz
2006 Brother Bear 2
2006 Romance & Cigarettes
2006 Southland Tales
2006 Dedication
2007 Because I Said So
2007 License to Wed
2007 Jak poznałem waszą matkę - gościnnie

Dyskografia
1999 So Real
2000 I Wanna Be with You
2001 Mandy Moore
2003 Coverage
2004 The Best of Mandy Moore
2005 Candy
2006 The lyrics of Mandy Moore
2007 Wild Hope
 
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*