celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Madeleine Stowe

Madeleine Stowe (ur. 18 sierpnia 1958 w Los Angeles) - amerykańska aktorka. Urodziła się w Eagle Rock, dzielnicy Los Angeles, jako najstarsza z trzech córek. Jej ojciec był Brytyjczykiem, z kolei matka pochodziła z Kostaryki. Cieniem na jej dzieciństwie położyła się choroba ojca, który cierpiał na stwardnienie rozsiane.
W wieku 10 lat zaczęła pobierać lekcję gry na pianinie. Nauczyciel Stowe, Sergei Tarnowsky, bardzo wierzył w jej umiejętności. Po śmierci Tarnowsky'ego (zmarł w 1976 roku w wieku 96 lat) Madeleine zdecydowała się porzucić karierę muzyczną.
Studiowała dziennikarstwo na University of Southern California. Udzielała się w Solaris, jednym z teatrów w Beverly Hills. Tam została dostrzeżona przez pewnego agenta filmowego, co zaowocowało filmowymi propozycjami.
Zadebiutowała w 1978 roku w filmie telewizyjnym Narodzenie.
W 1986 roku miał miejsce jej debiut kinowy - zagrała Hester Ashley Murdoch w filmie Krew i orchidee. Stała się znana po występach w Zasadzce (1987), gdzie wystąpiła obok Richarda Dreyfussa, i w Odwecie (1992), gdzie z kolei partnerował jej Kevin Costner.
Od 1982 roku jest żoną Briana Benbena, z którym ma dwoje dzieci.


Filmografia
Pogromca zwierząt (The Deerslayer, 1978) jako Hetty Hutter
Narodzenie (The Nativity, 1978) jako Mary
Beulah Land (1980) jako Selma Kendrick Davis
The Gangster Chronicles (1981) jako Ruth Lasker
Amazons (1984) jako Dr Sharon Fields
Krew i orchidee (Blood & Orchids, 1986) jako Hester Ashley Murdoch
Zasadzka (Stakeout, 1987) jako Maria McGuire
Tropikalny śnieg (Tropical Snow, 1989) jako Marina
Gra o wysoką stawkę (Worth Winning, 1989) jako Veronica
Dwóch Jake'ów (The Two Jakes, 1990) jako Lillian Bodine
Odwet (Revenge, 1990) jako Mireya Mendez
Closet Land (1991) jako Victim
Ostatni Mohikanin (The Last of the Mohicans, 1992) jako Cora Munro
Obsesja namiętności (Unlawful Entry, 1992) jako Karen Carr
Na skróty (Short Cuts, 1993) jako Sherri Shepard
Nowa Zasadzka (Another Stakeout, 1993) jako Maria
Szczęście, wiara i ketchup (Luck, Trust and Ketchup, 1993) jako ona sama
Porcelanowy księżyc (China Moon, 1994) jako Rachel Munro
Blink (1994) jako Emma Brody
Wystrzałowe dziewczyny (Bad Girls, 1994) jako Cody Zamora
12 małp (Twelve Monkeys, 1995) jako Dr. Kathryn Railly
Gra w serca (Playing by Heart, 1998) jako Gracie
Sprawa honoru (General's Daughter, 1999) jako Oficer Sarah Sunderland
Grzeszna propozycja (The Proposition, 1999) jako Eleanor Barret
The Directors (1999) jako ona sama
Impostor: Test na człowieczeństwo (Impostor, 2002) jako Maya Olham
Wspaniałość Ambersonów (The Magnificent Ambersons, 2002) jako Isabel Amberson Minafer
Słodka Zemsta (Avenging Angelo, 2002)
Byliśmy żołnierzami (We Were Soldiers, 2002) jako Julia Compton Moore
A&E Biography: Kevin Costner (2003) jako ona sama
Krwawa jazda (Octane, 2003) jako Senega
Na ratunek Milly (Saving Milly, 2005) jako Milly
 
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*