celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Kylie Minogue

Kylie Ann Minogue OBE[1] (ur. 28 maja 1968 roku w Melbourne w Australii[2]) – australijska wokalistka i aktorka, wydała 10 albumów studyjnych, składankę Ultimate Kylie oraz zapisy koncertów i dużą ilość singli. 26 listopada 2007 roku ukazał się jej 10. studyjny album X, promowany singlem "2 Hearts". Jej płyty rozeszły się w nakładzie 68 milionów egzemplarzy na całym świecie.

Australijska wokalistka Kylie Minogue rozpoczynała karierę jako aktorka. Mając tylko 11 lat, wystąpiła w telenoweli Skyways, a następnie w popularnych serialach telewizyjnych dla młodzieży. Jako siedemnastolatka porzuciła szkołę i postanowiła zająć się aktorstwem profesjonalnie – z powodzeniem grała w telenoweli Sąsiedzi (Neighbours). Kylie, jako aktorka, zdobyła wiele nagród, w tym złotą Logies.


Stock, Aitken, Waterman: 1987 - 1992
27 Lipca 1987 Kylie nagrała swój pierwszy singel "The Loco-Motion".Ten singel w Australii na listach przebojów osiągnął pierwsze miejsce. Minogue dała się poznać jednak jej drugim singlem pt. "I Should Be So Lucky", który był numerem 1 w Australii, Wielkiej Brytanii i w wielu innych krajach. Jej kolejny singel "Got to Be Certain" również osiągnął wysokie notowania na listach przebojów. Jej następne single takie jak "Especially for You" (duet z Jasonem Donovanem) i "It's No Secret" i inne również były bardzo znane. 4 Maja 1988 roku Kylie wydała swój pierwszy album "Kylie", który był numerem 1 w Wielkiej Brytanii. Jej drugi album "Enjoy Yourself" (1989) z singlami "Hand on Your Heart" i "Wouldn't Change a Thing" też cieszył się dużą popularnością. W październiku 1989 Kylie wyruszyła w swoją pierwszą trasę koncertową o nazwie "Disco in Dream/The Hitman Roadshow". "Rhythm of Love" (1990) jej trzeci album promowany singlem "Better the Devil You Know" oraz innymi znanymi tkakimi jak "Shocked", "Step Back in Time" i "What Do I Have to Do" był numerem 9 w Wielkiej Brytanii. Single z tego albumu były bardzo popularne w europejskich klubach. Po nagraniu czwartego albumu, "Let's Get to It" (1991) Kylie wydała swoją pierwszą składankę, "Greatest Hits" (1992). Była to ostatnia płyta Kylie napisana przez Stocka, Aitkena i Watermana.


Deconstruction Records: 1993 - 1998

Kylie podczas trasy koncertowej "Showgirl" 2005Kylie nagrała album zatytułowany Kylie Minogue w 1994 roku. Był to pierwszy album z nową wytwórnią, który był promowany singlami Confide in Me oraz Put Yourself in My Place i Where Is the Feeling. Pierwszy doszedł do 2 miejsca w Anglii, pozostałe, odpowiednio 11 i 16. Minogue wystąpiła w duecie z Nickiem Cavem nagrywając balladę Where the Wild Roses Grow (1995) z ciekawym teledyskiem. W 1998 roku Kylie wydała album Impossible Princess z singlem Did it Again. Album ten jednak sprzedał się w bardzo małych ilościach (20 000 egzemplarzy na świecie) co doprowadziło do zerwania kontraktu z wytwórnią w 1998 roku. W 1999 roku ukazał się zapis z trasy koncertowej o nazwie "Intimate and Live Tour" (1998), która promowała te dwa albumy z tej wytwórni.


Parlophone: 1999 - 2005
W roku 2000 jej następny album, Light Years z singlami Kids (duet z Robbiem Williamsem), Spinning Around, On a Night Like This i Your Disco Needs You rozpoczął pracę z wytwórnią Parlophone. 1 października 2001 roku ukazał się album Kylie zatytułowany Fever, z takimi megahitami jak Can't Get You Out Of My Head (4 tyg. na 1 miejscu w Anglii, 1 miejsca we wszystkich europejskich krajach (oprócz Norwegii) oraz 16 tygodni na oficjalnej liście przebojow Eurochart Hot 100), In Your Eyes, Love At First Sight i Come Into My World. Na początku 2002 roku Kylie wyruszyła na podbój USA. W notowaniu Billboardu z 16 marca 2002, album Fever debiutował na trzecim miejscu listy 200 najlepiej sprzedających się albumów w USA. Kylie wyprzedziła tym samym Alicię Keys, zostawiając w tyle inną gwiazdę muzyki pop, Jennifer Lopez. Dziewiąty studyjny album Body Language, wokalistka nagrywała w Anglii, Irlandii i Hiszpanii. Płyta ukazała się w listopadzie 2003. Singlem zapowiadającym płytę był utwór "Slow" (1 miejsce na wyspach brytyjskich), napisany wspólnie przez Kylie, Emilianę Torrini i Dana Carey'a. Remiksy singla zostały powierzone The Chemical Brothers. Dwupłytowa składanka Ultimate Kylie, która ukazała sie w listopadzie 2004 roku, zawierała 31 przebojowych singli artystki oraz dwa nowe utwory, z których jeden, "I Believe In You", Kylie napisała i nagrała wspólnie z Jakiem Shearsem i Babydaddym z Scissor Sisters.

Trudny Rok 2005
Traasa koncertowa KylieX2008(2008)W 2005 roku Kylie rozpoczęła swoją największą trasę koncertową o nazwie Showgirl - The Greatest Hits Tour. Niestety ta trasa musiała zostać przerwana – okazało się bowiem, że Kylie musiała zmierzyć z nowotworem piersi. Na szczęście walka z chorobą zakończyła się pełnym wyleczeniem i rok później artystka triumfalnie powróciła na scenę i wznowiła trasę koncertową "Showgirl".

2006: Powrót do Kariery
Po złym dla Kylie czasie, piosenkarka dokończyła trasę "Showgirl" i wydała dziesiąty album, X (2007) promowany singlem 2 Hearts. Rozpoczęła również nową trasę koncertową o nazwię KylieX2008.

Rodzina
Kylie Minogue jest najstarszą córką księgowego Rona Minogue i walijskiej tancerki Carol Minogue. Jej młodsza siostra Dannii też jest piosenkarką, a brat Brendan operatorem telewizyjnym.


Filmografia
Zobacz też: Filmografia Kylie Minogue.
The Sullivans (1980)
Skyways (1980)
Hendersonowie (The Henderson Kids, 1985)
The Zoo Family (1985)
Fame And Misfortune (1986)
Sąsiedzi (Neighbours, 1986-1988)
Delikwenci (The Delinquents, 1989)
Uliczny wojownik (Street Fighter, (1994)
Moulin Rouge! (2001)
Magiczna karuzela (The Magic Roundabout, 2004) (głos)
Doctor Who (2007) – specjalny odcinek świąteczny

Dyskografia – albumy
Zobacz też: Dyskografia Kylie Minogue.
"Kylie" (1988, PWL), UK – #1, Australia – #2, USA – #53
"Enjoy Yourself" (1989, PWL), UK – #1, Australia – #7
"Rhythm of Love" (1990, PWL), UK – #9, Australia – #13
"Let's get to it" (1991, PWL), UK – #15, Australia – #13
"Greatest Hits" (1992, PWL), UK – #1, Australia – #3
"Kylie Minogue" (1994, BMG / deConstruction), UK – #4, Australia – #2
"Impossible Princess" (1998, BMG / deConstruction), UK – #10, Australia – #3
"Intimate and Live" (1999, Mushroom), UK -#26, Australia – #28
"Light Years" (2000, EMI Parlophone), UK – #2, Australia – #1
"Fever" (2001, EMI Parlophone), UK – #1, Australia – #1, USA – #3
"Body Language" (2003, EMI Parlophone), UK – #6, Australia – #2, USA – #42
"Ultimate Kylie" (2004, EMI Parlophone), UK – #4, Australia – #5
"Showgirl Homecoming – Live" (2007, EMI Parlophone), UK – #7
"X" (2007, EMI Parlophone), UK - #4, Australia - #1
 
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*