celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Kevin Costner

Kevin Michael Costner (18 stycznia 1955 roku w Lynwood, w stanie Kalifornia) - amerykański aktor, reżyser i producent filmowy.

Ma korzenie angielskie, irlandzkie, niemieckie i dalekie czerokeskie. Jest trzecim najmłodszym synem elektryka Williama Costnera i Sharon Tedrick. Jego dwaj starsi bracia to Daniel Craig (ur. 1950) i Mark Douglas (zm. 1953 przy porodzie). Uczęszczał do Mt. Whitney High School w Visalia w stanie Kalifornia, a w 1973 roku ukończył kalifornijską szkołę średnią Villa Park High School w Villa Park. Następnie w 1978 roku otrzymał dyplom ukończenia California State University na wydziale biznesu i maketingu, po czym podjął pracę w wyuczonym zawodzie. W tym samym roku poślubił koleżankę z uczelni Cindy Silvę. Życie Costnera zmieniło przypadkowe spotkanie w samolocie z Richardem Burtonem. Pod jego wpływem rzucił pracę i przeniósł się do Hollywood. Zanim zaczął występować w filmach pracował jako kierowca ciężarówki, nurek i przewodnik wycieczek. W branży filmowej na początku brał udział w kilku filmach erotycznych, ale wkrótce postanowił, że chce poczekać na poważną produkcję. Nie pracował przez prawie sześć lat, czekając na rolę kinową, którą wreszcie otrzymał w błyskotliwej psychodramie filmowej - opowieści o rozczarowaniach kontestatorów i zagubionych byłych buntowników z końca lat 60. Wielki chłód (The Big Chill, 1983) Lawrence Kasdana z udziałem Glenn Close, Toma Berengera i Kevina Kline. Co prawda jego występ został wycięty w montażu, ale reżyser go zapamiętał i powierzył mu rolę Jake'a w westernie Silverado (1985), która okazała się początkiem kariery.

Zdobył wiele nagród, w tym dwa Oscary za reżyserię i produkcję oraz Srebrnego Niedźwiedzia na Festiwalu Filmowym w Berlinie za główna rolą w westernie Tańczący z wilkami (1991).

Był żonaty z Cindy Silvą (od 5 marca 1978 do 12 grudnia 1994), z którą ma dwie córki - Annie (ur. 15 kwietnia 1984) i Lily (ur. 4 sierpnia 1986) oraz syna Joe'go (ur. 31 stycznia 1988). W dniu 25 września 2004 roku poślubił mało znaną projektantkę mody Christine Baumgartner (ur. 1974). Mają syna Caydena Wyatta (ur. 5 maja 2007). Spotykał się z modelką Elle Macpherson (w latach 90.), wnuczką właściciela National Football League Arta Rooneya - Bridget Rooney (1995-96), z którą ma syna Liama Rooneya (ur. 1996), modelką Naomi Campbell (w latach 90.) i aktorką Courteney Cox (w latach 90.).

Ma 185 cm wzrostu.
Jest miłośnikiem klubu piłkarskiego Arsenal Londyn.
Do czasu Titanica Jamesa Camerona (1997), wyprodukowany przez niego film Wodny świat (1995) był najdroższym filmem w historii kina (175 mln dolarów).

Filmografia

obsada aktorska
Sving Vote (2008) jako Bud Johnson
Mr Brooks (2007) jako Earl Brooks
The Tortilla Curtain (2006) jako Delaney Mossbacher
Patrol (2006)
Z ust do ust (2005) jako Beau Burroughs
The Upside of Anger (2005) jako Denny Davies
Bezprawie (film) (2003) jako Charley Waite
Znamię (2002) jako Joe Darrow
3000 mil do Graceland (2001) jako Thomas J. Murphy
Trzynaście dni (2000) jako Kenny O'Donnell
For Love of the Game (1999) jako Billy Chapel
List w butelce (1999) jako Garret Blake
Wysłannik przyszłości (The Postman) (1997) jako Listonosz
Tin Cup (1996) jako Roy 'Tin Cup' McAvoy
Wodny świat (Waterworld) (1995) jako Mariner
Wojna (The War) (1994) jako Stephen Simmons
Wyatt Earp (1994) jako Wyatt Earp
Doskonały świat (A Perfect World) (1993) jako Robert 'Butch' Haynes
The Bodyguard (1992) jako Frank Farmer
Amazing Stories: Book One (1992) jako Kapitan
JFK (1991) jako Jim Garrison
Robin Hood - książę złodziei (Robin Hood: Prince of Thieves) (1991) jako Robin of Locksley
Tańczący z wilkami (Dances with Wolves) (1990) jako porucznik John Dunbar
Revenge (1990) jako Michael J. 'Jay' Cochran
Pole marzeń (1989) jako Ray Kinsella
Byki z Durham (1988) jako Crash Davis
Bez wyjścia (No Way Out) (1987) jako porucznik komandor Tom Farrell
Nietykalni (The Untouchables) (1987) jako Eliot Ness
Shadows Run Black (1986) jako Jimmy Scott
Sizzle Beach, U.S.A. (1986) jako John Logan
American Flyers (1985) jako Marcus
Silverado (1985) jako Jake
Fandango (1985) jako Gardner Barnes, Groover
The Gunrunner (1984) jako Ted
Testament (1983) jako Phil Pitkin
Stacy's Knights (1983) jako Will Bonner
Table for Five (1983) jako Newlywed Husband
Frances (1982) jako Człowiek na ulicy
Night Shift (1982) jako Frat Boy #1
Chasing Dreams (1982) jako Ed


reżyser
Bezprawie (2003)
Wysłannik przyszłości (1997)
Wodny świat (1995)
Tańczący z wilkami (1990)

producent
The Tortilla Curtain (2006)
Open Range (2003)
Thirteen Days (2000)
Message in a Bottle (1999)
The Postman (1997)
Wyatt Earp (1994)
Rapa Nui (1994)
The Bodyguard (1992)
Robin Hood: Prince of Thieves (1991)
Dances with Wolves (1990)
Revenge (1990)
 
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*