celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Judy Garland

Judy Garland (ur. 10 czerwca 1922 w Grand Rapids, w stanie Minnesota, zm. 22 czerwca 1969 w Londynie), amerykańska aktorka i piosenkarka.
W 1939 wyróżniła się rolą Dorotki w filmie "Czarnoksiężnik z Oz".
Była żoną znanego reżysera Vincente Minnelli, a ich córką jest Liza Minnelli.


Wybrana filmografia
1929 The Big Revue
1930 Bubbles
1935 La Fiesta de Santa Barbara
1936 W każdą niedzielę (Every Sunday)
1937 Broadway Melody of 1938
1938 Love Finds Andy Hardy
1938 Everybody Sing
1939 Czarnoksiężnik z Oz (The Wizard of Oz)
1939 Babes in Arms
1940 Strike Up the Band
1940 Little Nellie Kelly
1940 Andy Hardy Meets Debutante
1941 Babes on Broadway
1941 Ziegfeld Girl
1942 For Me and My Gal
1943 Presenting Lily Mars
1943 Girl Crazy
1944 Spotkamy się w St. Louis (Meet Me in St. Louis)
1945 Pod zegarem (The Clock)
1946 The Harvey Girls
1947 Every Sunday (Till the Clouds Roll by)
1948 Pirat (The Pirate)
1948 Parada wielkanocna (Easter Parade)
1949 In the Good Old Summertime
1950 Summer Stock
1954 Narodziny gwiazdy (A Star Is Born)
1960 Pepe
1962 Gay Purr-ee
1963 Dziecko czeka (A Child Is Waiting)
1963 I dalej będę śpiewać (I Could Go on Singing)
 
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*