celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Joshua Jackson

Joshua Carter Jackson (ur. 11 czerwca 1978 w Vancouver) – kanadyjski aktor filmowy i telewizyjny.

Urodził się w Vancouver w Kanadzie, jednak do ósmego roku życia mieszkał w Kalifornii i Seattle. Potem wrócił z rodzicami do Kanady.

Pierwszą poważniejszą rolę w filmie Potężne kaczory dostał w wieku 14 lat. Ogólnie wystąpił w trzech filmach z tej serii. W 1998 r. przyjął rolę Pacey'ego Wittera w serialu Jezioro marzeń (Dawson's Creek). Dzięki niej zyskał dużą popularność. Występował tam aż do 2003 r. W międzyczasie grywał w filmach, takich jak Szkoła uwodzenia (Cruel Intentions), Sekta (The Skulls), Witamy w naszej dzielnicy, (The Safety of Objects), Projekt Laramie czy Ocean's Eleven: Ryzykowna gra.

Po zakończeniu zdjęć do Jeziora, Jackson grał pierwszoplanowe role w filmach Aurora Borealis i Americano.

Obecnie mieszka w Los Angeles i Vancouver.


Wybrana filmografia
2008: Fringe jako Peter Bishop
2008: Shutter
2007: Battle in Seattle
2006: Bobby jako Wade
2005: Przeklęta jako Jake
2005: Pod słońce jako Jeremy Taylor
2005: Aurora Borealis jako Duncan Shorter
2005: Americano jako Chris McKinley
2002: Projekt Laramie jako Matt Galloway
2002: Kowboje i idioci jako Earl Crest
2001: Ocean's Eleven: Ryzykowna gra jako on sam
2001: Witamy w naszej dzielnicy jako Paul Gold
2000: Plotka jako Edson
2000: Sekta jako Luke McNamara
1999: Szkoła uwodzenia jako Blaine Tuttle
1998-2003: Jezioro marzeń jako Pacey Witter
1998: Uczeń szatana jako Joey
1998: Ulice strachu jako Damon Brooks
1997: On the Edge of Innocence jako Sammy
1997: Ronnie i Julie jako Ronnie Monroe
1997: Krzyk 2 jako uczestnik lekcji o filmie
1996: Potężne kaczory 3 jako Charlie Conway
1996: Robin z Locksley jako John Prince, Jr.
1995: Kochany potwór jako Joshua Black
1994: Potężne kaczory 2 jako Charlie Conway
1992: Potężne kaczory jako Charlie Conway
 
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*