celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Joey Lauren Adams

Joey Lauren Adams (ur. 9 stycznia 1968 roku w North Little Rock, w stanie Arkansas) – amerykańska aktorka i reżyserka filmowa i telewizyjna.

W 1988 roku przeprowadziła się do Hollywood. Zdobyła międzynarodową sławę dzięki roli dziewczyny z przeszłością, lesbijki spotykającej się z młodym rysownikiem komiksów w tragikomedii Kevina Smitha W pogoni za Amy (Chasing Amy, 1996) u boku Bena Afflecka. Za rolę odebrała nagrodę krytyków w Chicago, Sierra Award w Las Vegas dla Obiecującej Aktorki oraz zdobyła nominację do Złotego Globu.
W 2006 roku zadebiutowała jako reżyserka filmu Come Early Morning z Ashley Judd, który został dobrze przyjęty przez krytyków i nagrodzony Dorothy Arzner Directors i Indie Memphis Competiton.
Spotykała się z Kevinem Smithem i Vince'em Vaughnem.
Ma 165 cm wzrostu.

Filmografia

obsada aktorska
filmy kinowe
2006: Sztuka zrywania (The Break-Up) jako Addie
2006: Królik uziemiony (Bunny Whipped) jako Ann
2004: Sprzedawcy: Zagubiona scena (Clerks: The Lost Scene) jako Alyssa Jones (głos)
2004: Dotrzymać słowa (The Gunman) jako Daphne
2003: Wielka pustka (The Big Empty) jako Grace
2002: Sygnał dźwiękowy (Beeper) jako Inspektor Julia Hyde
2002: Grand Champion jako Hallie
2001: Człowiek Harwardu (Harvard Man) jako Chesney Cort
2001: Docieranie do normy (Reaching Normal) jako Sarah
2001: Jay i Cichy Bob kontratakują (Jay and Silent Bob Strike Back) jako Alyssa Jones
2001: Dr Dolittle 2 (Dr. Dolittle 2) jako Wiewiórka (głos)
2001: W cieniu śmierci (In the Shadows) jako Clarissa, córka Lance'a Coopera
2000: Bruno jako Donna Marie
2000: Piękna (Beautiful) jako Ruby
1999: Izba Przyjęć 2 (Emergency Room 2)
1999: Super Tata (Big Daddy) jako Layla Maloney
1998: Dylemat (A Cool, dry place) jako Beth Ward
1996: Michael jako Anita, kelnerka Browna
1996: Drawing Flies jako Hippy Chick
1996: W pogoni za Amy (Chasing Amy) jako Allyssa Jones
1996: Eko-jaja (Bio-Dome) jako Monique
1995: Szczury z supermarketu (Mallrats) jako Gwen Turner
1994: Dwoje czyli troje (Sleep with Me) jako Lauren
1995: Podwójny pęd (Double Rush) jako Dee Dee
1994: S.F.W. jako Monica Dice
1994: The Pros & Cons of Breathing jako Shirley
1993: Program (The Program) jako Louanne
1993: Uczniowska balanga (Dazed and Confused) jako Simone Kerr
1993: Stożkogłowi (Coneheads) jako Christina
1977: Egzorcysta II: Heretyk (Exorcist II: The Heretic) jako Tuskin Children

filmy TV
2003: Remembering Charlie
2001: Na Krawędzi (On the Edge) jako Sarah (fragment "Reaching Normal")

seriale TV
2005: Weronika Mars (Veronica Mars) jako Geena Stafford
2003-2004: Stripperella jako Catt (głos)
1999: Hercules jako Electra
1996: Drugi Noe (Second Noah) jako Darby
1993: Świat według Bundych (Married... with Children) jako Janie
1992: Vinnie i Bobby (Vinnie & Bobby) jako Mona Mullins
1991: Top of the Heap jako Mona Mullins
1991: Świat według Bundych (Married... with Children) jako Mona Mullins/Kuzynka Effie
 
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*