celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Jessica Biel

Jessica Claire Biel (ur. 3 marca 1982 w Ely, w stanie Minnesota, USA) − amerykańska aktorka i modelka. Znana z roli Mary Camden w serialu Siódme Niebo oraz ostatnich produkcji Państwo młodzi: Chuck i Larry, Iluzjonista czy Odwaga i nadzieja. Obecnie jest związana z piosenkarzem Justinem Timberlake.

Urodziła się 3 marca 1982 roku w miasteczku Ely położonym w stanie Minnesota w USA. Córka Kimberly i Jona Biel. Ma młodszego brata Justina (ur. 1985).

W wieku 12 lat przeniosła się do Los Angeles. Dwa lata później zaczęła grać Mary Camden w serialu Siódme niebo. Była nominowana do nagrody Young Artist Award. W 1998r zagrała u boku Jonathana Taylora Thomasa w filmie Przyjadę do domu na święta jako Allie. Współpracowała z reżyserem Aaronem Spellingiem, to dzięki niemu zaczęła osiągać sukcesy zawodowe w Hollywood. Kolejna znakomita rola Tenley Parrish w 2001r. w komedii romantycznej Letnia przygoda, zagranej z Freddie Prinze Juniorem.

W 2003 nadal pracowała w serialu Siódme Niebo, realizując się zawodowo. Zagrała w Teksańskiej masakrze piłą mechaniczną, który to film aż przez trzy tygodnie po premierze utrzymywał się na #1 miejscu oglądalności w Ameryce.

8 grudnia 2004 odbyła się światowa premiera horroru Blade: Mroczna Trójca. Film był nagrywany w 2003 w Australii, jego budżet wyniósł 130 mln dolarów. Jessica zagrała w nim rolę Abigail Whistler. Na planie Komórki poznała swojego późniejszego chłopaka Chrisa Evansa.

W 2005 roku zagrała Ellen Kishmore w komedii romantycznej Elizabethtown. Wystąpiła tam wraz z Orlando Bloomem, Kirsten Dunst i Judy Greer. Rok później zagrała rolę księżniczki Sophie w filmie Iluzjonista, a następnie w dramacie Odwaga i nadzieja. Film zdobył Złoty Glob oraz był nominowany do Oskara. W kolejnej komedii romantycznej Państwo młodzi: Chuck i Larry u boku Adama Sandlera.

W 2008 roku zagra w dramacie Powder Blue rolę striptizerki Rose-Johnny wraz z Forestem Whitakerem i Patrickiem Swayze. W przyszłym roku do kin wejdą dwie komedie romantyczne z Jessiką: Nailed i Easy Virtue.

Mieszka w Brentwood, zachodniej dzielnicy Los Angeles. Jej hobby to balet, piłka nożna, bieganie, joga oraz spacery z psem.

Jessica ukończyła trzy semestry w Tufts University w Bostonie i planuje skończyć studia w Kalifornii. W wolnym czasie bierze udział w akcjach charytatywnych takich jak Best Friends Animal Sanctuary czy PETA.

Była związana z Adamem LaVorgną, którego poznała na planie Przyjadę do domu na święta w 1998 roku. Od października 2001 do czerwca 2006 spotykała się z aktorem Chrisem Evansem.

Obecnie spotyka się z wokalistą Justinem Timberlake'iem. Poznali się w styczniu 2007 na rozdaniu nagród Złotego Globu. Jessica jeździła wraz z Justinem na trasę koncertową FutureSex/LoveShow, które odbywały się m.in. w Norwegii, Szwecji, Australii i Nowej Zelandii.

#2 miejsce na liście 100 Najseksowniejszych Kobiet Świata, przez magazyn FHM w 2008 roku
#5 miejsce na liście Maxsim's Hot 100 w 2007 roku
#5 miejsce na liście 99 Najpiękniejszych Kobiet w 2007 roku, przez stronę AskMen.com
#1 miejsce na liście 100 Najseksowniejszych Kobiet w 2007 roku, według magazynu Stuff

Filmografia
1996-2006 Siódme niebo
1998 Złoto Uleego
1998 Przyjadę do domu na święta
2001 Letnia przygoda
2002 Żyć szybko, umierać młodo
2003 Teksańska masakra piłą mechaniczną
2004 It's a Digital World
2004 Komórka
2004 Blade: Mroczna trójca
2005 Niewidzialny
2005 London
2005 Elizabethtown
2006 Iluzjonista
2006 Odwaga i nadzieja
2007 Next
2007 Państwo młodzi: Chuck i Larry
2008 Powder Blue
2008 Hole in the Paper Sky
2009 Planet 51
2009 Nailed
2009 Easy Virtue
 
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*