celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Jennifer Love Hewitt

Jennifer Love Hewitt (ur. 21 lutego 1979 roku w Waco, w stanie Teksas) – amerykańska aktorka, producentka filmowa i piosenkarka.

Imię Jennifer nadał jej starszy brat Todd (ur. 1971). Było to imię dziewczyny, w której on był zakochany. Drugie imię Love dodała jej matka, chcąc tym samym uhonorować przyjaźń swojej najlepszej przyjaciółki.

Gdy Jennifer miała sześć miesięcy jej rodzice – niemiecki technik medyczny Danny i włoska logopeda Pat Hewitt – rozwiedli się. Jako dziewczynka postanowiła zostać gwiazdą. Matka odkryła u niej talent do showbiznesu. Urodziła się w Waco w stanie Teksas, ale jako dziesięciolatka przeniosła się z matką do Los Angeles. Uczyła się tańca i śpiewu, występując w reklamówkach i programach dla dzieci. Grała w serialach (m.in. w disneyowskim serialu Kids Incorporated (1989-1991) jako Robin) i odbyła tournée po całej Europie z grupą taneczną Texas Show Team. W 1997 roku ukończyła Laurel Springs High School.

Pierwszy album "Let's Go Bang" (1995) wydała jako szesnastolatka, potem był "Jennifer Love Hewitt" (1996) i "Love Songs" (1997). Po kilkuletniej przerwie, pod koniec 2002 roku nagrała płytę "Barenaked". Od tego czasu zapraszana była na wiele imprez i koncertów, by zaprezentować choć kilka utworów z albumu. Śpiewała m.in. w Nowym Jorku, Bostonie, Atlancie i Kansas.

Wystąpiła w teledyskach: High (1997) Feedera, Can't Get Enough of You Baby (1998) Smash Mouth, Girl on TV (1999) LFO i Hero (2002) Enrique Iglesiasa oraz pojawiała się w reklamach dla: L.A. Gear (1989), Victoria Golf (1991), Chex (1992), Barbie (1992) oraz Neutrogena (1998-2003). Przez pewien czas prowadziła cykl programów poświęconych problemom nastolatków na kanale MTV.

W świadomości widzów zaistniała dzięki roli Sary Reeves w serialu "Ich pięcioro" (Party of Five, 1994-2000). Sławę przyniósł jej thriller "Koszmar minionego lata" ("I Know What You Did Last Summer", 1997) i jego sequel "Koszmar następnego lata" ("I Still Know What You Did Last Summer", 1998), w którym wcieliła się w główną bohaterkę, Julie James. Do ważnych filmów w jej karierze należy również zaliczyć "Wielki podryw" ("Heartbreakers", 2001) oraz "Smoking" ("The Tuxedo", 2002). W 2005 roku zagrała postać Melindy Gordon w serialu telewizyjnym "Ghost Whisperer", co kontynuuje do dnia dzisiejszego.


Wybrana filmografia
Munchie (1992)
Shaky Ground (1992)
Mała milionerka (Little Miss Millions, 1993)
Zakonnica w przebraniu 2: Powrót do habitu (Sister Act 2: Back in the Habit, 1993)
Rodzina McKenna' (McKenna, 1994)
Ucieczka do raju (The Byrds of Paradise, 1994)
Areszt domowy (House Arrest, 1996)
Ten pierwszy raz (Trojan War, 1997)
Koszmar minionego lata (I Know What You Did Last Summer, 1997)
Zoomates 1998)
Mówię Ci (Telling You, 1998)
Koszmar następnego lata (I Still Know What You Did Last Summer, 1998)
Szalona impreza (Can't Hardly Wait, 1998)
Wielki powrót (The Suburbans, 1999)
A życie kołem się toczy (Time of Your Life, 1999)
Diabeł i Daniel Webster (The Devil and Daniel Webster, 2001)
Wielki podryw (Heartbreakers, 2001)
Dzwonnik z Notre Dame II (The Hunchback of Notre Dame II, 2002)
Smoking (The Tuxedo, 2002)
Groove Squad (2002)
Przygody Tomcio Palucha i Calineczki (The Adventures of Tom Thumb and Thumbelina, 2002)
Garfield (Garfield: The Movie, 2004)
Jeśli tylko (If Only, 2004)
Naga prawda o miłości (The Truth About Love, 2004)
A Christmas Carol (2004)
Wyznania nałogowej karierowiczki (Confessions of a Sociopathic Social Climber, 2005)
The Magic 7 (2005)
Why Can't I Be Audrey Hepburn (2005)
Garfield 2 (2006)
Finders Keepers (2006)
She Had Brains, a Body, and the Ability to Make Men Love Her (2008)
Delgo (głos) (2008)
Magic 7 (2008)
Angry Little Girls (głos) (2008)

Seriale
1984-1993: Kids Incorporated
1994: Ucieczka do raju (The Byrds of Paradise)
1994-2000: Ich Pięcioro (Party of Five)
1998-1999: Herkules (Hercules) – głos
1999: A życie kołem się toczy (Time of Your Life)
2000-2001: Weekendowcy (The Weekenders)
2005: Zaklinacz dusz (Ghost Whisperer) – Melinda Gordon

Dyskografia
płyta Love Songs (1992)
płyta Let's Go Bang (1995)
płyta Jennifer Love Hewitt (1996)
płyta-soundtrack I Still Know What You Did Last Summer (1998)
singel How Do I Deal (1998)
płyta Barenaked (2002)
singel Barenaked (2002)
singel Can I Go Now? (2002)
singel Hey Everybody (2002)
płyta Cool With You - Platinum Collection (2006)
 
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*