celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Jennifer Aniston

Jennifer Joanna Aniston (ur. 11 lutego 1969 roku w miejscowości Sherman Oaks w Kalifornii) - amerykańska aktorka i producent filmowa. Jej ojcem jest John Aniston - z pochodzenia Grek.

Ma greckie korzenie. Jej prawdziwe nazwisko to Anastassakis. Jest chrześnicą Telly'ego Savalasa, znanego z roli Kojaka. Od rozwodu rodziców podróżuje pomiędzy Grecją, gdzie wychowywała ją babcia, a Stanami Zjednoczonymi. Jej ojciec John Aniston grał w wielu amerykańskich operach mydlanych, co pozwoliło Jennifer bardzo wcześnie poznać przemysł filmowy. W wieku jedenastu lat zapisała się do Rudolf Steiner School. Od 1987 roku Jennifer grała jedna po drugiej małe rólki w offbroadwayowskich sztukach teatralnych, jak "For Dear Life" i "Dancing on Checker's Grave". Grała też w serialach telewizyjnych (m.in. Ferris Bueller). W 1993 roku dostała się do świata kina - jak wielu znanych aktorów - bocznymi drzwiami kina klasy "B", grając w horrorze Karzeł (Leprechaun). W roku 1994 dwudzestopięcioletnia aktorka dostała nareszcie rolę swojego życia - pięknej Rachel Green w przebojowym sitcomie Przyjaciele.

Zadebiutowała w serialu telewizyjnym Molloy w 1989 roku. Szczytową opularność przyniosła jej rola w Przyjaciołach. Początkowo miała grać Monikę Geller, ale ostatecznie zadecydowano, że otrzyma rolę Rachel Green. Rola Rachel przyniosła jej nagrodę Emmy dla najlepszej aktorki w serialu komediowym w 2002 roku i Złoty Glob w tej samej kategorii rok później oraz światową sławę.

29 lipca 2000 roku poślubiła aktora Brada Pitta - po pięciu latach małżeństwa 2 października 2005 roku rozwiedli się. Spotykała się z aktorem i producentem Vince'm Vaughne'm, jednak pod koniec 2006 roku para rozstała się.

Filmografia

Aktorka
2009: The Senator's Wife jako Rosalind
2008: Marley i Ja (Marley & Me) jako Jennifer Grogan
2006: Sztuka zrywania (The Break Up) jako Brooke
2006: Przyjaciele z kasą
2006: Gambit
2005: Diary jako Kathryn Fayer
2005: Wykolejony (Derailed) jako Lucinda Harris
2005: Z ust do ust (Rumor Has It...) jako Sarah Huttinger
2004: Nadchodzi Polly (Along Came Polly) jako Polly Prince
2003: Bruce Wszechmogący (Bruce Almighty) jako Grace Connelly
2002: Życiowe rozterki (The Good Girl) jako Justine Last
2001: Rock Star jako Emily Poule
1999: Życie biurowe (Office Space) jako Joanna
1999: Stalowy gigant (The Iron giant) jako Annie Hughes (głos)
1998: Cienka różowa linia (The Thin Pink Line) jako Clove
1998: Moja miłość (The Object Of My Affection) jako Nina Borowski
1997: Mąż idealny (Picture Perfect) jako Kate Mosley
1997: Dopóki tam byłaś ('Til There Was You) jako Debbie
1996: Ta jedyna (She's the One) jako Renee Fitzpatrick
1996: Sposób na bezsenność (Dream for an Insomniac) jako Allison
1994: Muddling Through jako Madeline Drego Cooper
1994-2004: Przyjaciele (Friends) jako Rachel Green
1993: Karzeł (Leprechaun) jako Tory Reding
1990-1991: Ferris Bueller jako Jeannie Bueller (1990)
1990: Obóz Cucamonga, czyli jak spędziłem lato (Camp Cucamonga) jako Ava Schector

Producent
2006: The Senator's Wife
2006: The Time Traveler's Wife
2006: A Million Little Pieces
2006: The Departed
2006: Running with Scissors

Występy gościnne
2001-2004: Rank jako ona sama
1998-1999: Herkules (Hercules) jako Galatea (głos)
1997-2008: Miasteczko South Park (South Park) jako Pani Stevens, nauczycielka chóru (głos) (1999)
1995-1996: Partners jako CPA Suzanne
1994-1995: Prawo Burke'a (Burke's Law) jako Linda Campbell
1994-1998: Ellen jako ona sama
 
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*