celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Jennie Garth

Jennie Garth (właściwie Jennifer Eve Garth) (ur. 3 kwietnia 1972 w Urbana stan Illinois)- amerykańska aktorka.

Dorastała na 25-akrowym ranczu konnym, razem z 6 rodzeństwa. W wieku 13 lat wraz z rodziną przeprowadziła się do Phoenix w Arizonie. Tam zaczęła uczęszczać na lekcje tańca, próbowała sił w modellingu, po skończonych studiach planowała otworzyć własną szkołę tańca. Jako 15-latka wygrała lokalny konkurs talentów i została została zauważona przez łowcę talentów, który zachęcił ją do spróbowania sił w aktorstwie. Jennie rzuciła szkołę i przeprowadziła się z mamą do Los Angeles, by zostać aktorką. Tam skończyła szkołę. Brała lekcje aktorstwa i chodziła na castingi, aż po 4 miesiącach dostała rolę Eriki McCray w serialu NBC: "A Brand New Life" (1989). W przeciągu roku została wybrana do roli Kelly Taylor w nowym serialu telewizji Fox: "Beverly Hills 90210". Od tej pory pojawiła się w wielu filmach telewizyjnych, kilka z nich sama wyprodukowała i wyreżyserowała. Garth ma za sobą nieudane małżeństwo z Danielem B. Craigiem (kwiecień 1994 – listopad 1996). Obecnie jej mężem jest aktor Peter Facinelli. Mają trzy córki: Luca Bella (ur. 29 czerwca 1997), Lola Ray (ur. 6 grudnia 2002) i Fiona Eve (ur. 30 września 2006).

Filmografia
2008: "90210" jako Kelly Taylor
2007: "Girl, Positive" jako Sarah Bennett
2005: "Family Guy Presents: Stewie Griffin - The Untold Story" jako ona sama (głos)
2003: The Last Cowboy, jako Jacqueline 'Jake' Cooper
2003: Secret Santa, jako Rebecca Chandler
2002-2006: Siostrzyczki (What I Like About You), jako Valerie Tyler – Val
2000-2001: Ulica (The Street), jako Gillian Sherman
1998: Mówię ci (Telling You), jako Amber
1997: Detonator (My Brother's War), jako Mary
1996: Przerwany romans (An Unfinished Affair), jako Sheila Hart
1996: Power 98, jako Sharon Penn
1996: U kresu raju (A Loss of Innocence), jako Chelnicia Bowen
1995: Pułapka uczuć (Falling for You), jako Meg Crane
1994: Oszukane serce (Lies of the Heart: The Story of Laurie Kellogg), jako Laurie Kellogg
1994: Terapia wstrząsowa (Without Consent), jako Laura Mills
1993: Gwiazda (Star), jako Crystal Wyatt
1990-2000: Beverly Hills 90210, jako Kelly Taylor
1989: Całkiem nowe życie (A Brand New Life), jako Ericka McCray
 
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*