celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Isabella Rossellini

Isabella Fiorella Elettra Giovanna Rossellini (ur. 18 czerwca 1952 w Rzymie) – amerykańska aktorka filmowa, modelka i malarka (wystawy w Paryżu i w Nowym Jorku) włosko-szwedzkiego pochodzenia, była reporterka telewizyjna, córka Ingrid Bergman i Roberto Rosselliniego. Jej siostra bliźniaczka Isotta Rossellini jest profesorem literatury włoskiej. Ma też brata Roberto Ingmara Rosselliniego.

Filmografia
1976 Kwestia czasu (Matter of Time, A) – Siostra Pia
1979 Łąka (Prato, Il) – Eugenia
1980 Papocchio, Il – Isabella
1981 Il Pap'occhio – Isabella
1985 Białe noce (White Nights) – Darya Greenwood
1986 Blue Velvet – Dorothy Vallens
1987 Twardziele nie tańczą (Tough Guys Don't Dance) – Madeleine Regency
1987 Sjesta (Siesta) – Marie
1988 Zelly i ja (Zelly and Me) – Mademoiselle (Zellie)
1989 Czerwony Kapturek (Red Riding Hood)
1989 Cousins – Maria Hardy
1990 Ivory Hunters
1990 Żywoty pań swawolnych (Dames galantes) – Victoire
1990 Dzikość serca (Wild at Heart) – Perdita Durango
1991 Lies of the Twins – Rachel Marks
1991 Caccia alla vedova – Rosanna
1992 Ze śmiercią jej do twarzy (Death Becomes Her) – Lisle Von Rhoman
1993 Niewinni (The Innocent) – Maria
1993 Ogóras (The Pickle)
1993 Bez lęku (Fearless) – Laura Klein
1994 Wyatt Earp – Big Nose Kate
1994 Wieczna miłość (Immortal Beloved) – Anna Marie Erdody
1994 The Gift
1995 Croce e delizia
1996 Pogrzeb (The Funeral) – Clara
1996 Wielkie Otwarcie (Big Night) – Gabriella
1996 Zbrodnia stulecia (Crime of the Century) – Anna Hauptmann
1997 Bagaż życia (Left Luggage) – Pani Kalman
1997 Odyseja (The Odyssey) – Atena
1998 Oszuści (The Impostors) – Królowa
1998 Merlin – Nimue
2000 Don Kichot (Don Quixote) – Ksiżna
2000 Rozdarte niebo (Cielo cade, Il) – Katchen Einstein
2002 Imperium (Empire) – Joanna Menendez
2002 Lawirant (Roger Dodger) – Joyce
2002 Napoleon Bonaparte (Napoléon) – Joséphine de Beauharnais
2003 Samotny kowboj (Monte Walsh) – Martine
2003 The Saddest Music in the World – Lady Port-Huntley
2003 Tulse Luper Suitcases, Part 1: The Moab Story, The – pani Moitessier
2004 Heights – Liz
2004 King of the Corner – Rachel Spivak
2004 Tulse Luper Suitcases, Part 2 – film| ]] Vaux to the Sea, The – Pani Moitessier
2004 Ziemiomorze (Legend of Earthsea) – Thar – Najwyższa Kapłanka Bliźniaczych Bóstw
2005 Święto kozła (Fiesta del chivo, La) – Urania
2006 Bez skrupułów (Infamous) − Marella Agnelli
2006 Zakochany Paryż (Paris, je t'aime) – Żona (segment "12th arrondissement")
2006 Architekt (The Architect) – Julia Waters
 
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*