celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Ice Cube

Ice Cube, właśc. O'Shea Jackson (ur. 15 czerwca 1969 w South Central, Kalifornia, Stany Zjednoczone) – amerykański raper, aktor i reżyser.

Jest znany z tego, że w większości swoich utworów porusza problemy społeczne, polityczne i krytykuje rasizm w Stanach Zjednoczonych. Plasuje się w czołówce na liście najbogatszych osób w branży hip-hopowej. Jego budżet szacuje się na około 145 milionów.

Jego kariera zaczęła się bardzo wcześnie. Około roku 1987 wypuścił demo My Posse pod pseudonimem CIA and the county police. Początkowo był członkiem N.W.A., razem z takimi sławami rapu jak Dr. Dre, MC Ren, DJ Yella i samym założyciel Niggaz With Attitude Eazy-E. Opuścił jednak grupę w 1989. Przyczyną były nieporozumienia między nim, a Eazy-E związane z podziałem pieniędzy, które grupa otrzymała za album Straight Outta Compton. Ice Cube to raper, którego karierze towarzyszy odłam rapu tj. Gangsta Rap. Po odejściu z N.W.A. rozpoczął solowa karierę. Był członkiem gangu Crips. W 1992 ożenił się z Kim Woodruff, z którą ma czwórkę dzieci. Pod koniec 1992 przeszedł na islam.

Był członkiem nie istniejącej już grupy Westside Connection.


Dyskografia

Albumy studyjne [edytuj]
AmeriKKKa's Most Wanted 1990
Kill at Will 1990 – EP
Death Certificate 1991
The Predator 1992
Lethal Injection 1993
War & Peace – Volume 1 (The War Disc) 1998
War & Peace – Volume 2 (The Peace Disc) 2000
Laugh Now, Cry Later 2006
In The Movies 2007
Raw Footage 2008

Kompilacje [edytuj]
Bootlegs & B-Sides 1994
Featuring Ice Cube 1997
Greatest Hits 2001
In the Movies 2007
The Essentials 2008

Filmografia [edytuj]
Boyz N the Hood 1991 jako "Doughboy" Darin
Trespass 1992 jako Savon
The Glass Shield 1994 jako Teddy Woods
Higher Learning 1995 jako Fudge
Friday 1995 jako Craig
Dangerous Ground 1997 jako Vusi Madlazi
Anaconda 1997 jako Danny Rich
The Players Club 1998 jako Reggie
I Got the Hook Up 1998 jako Gun Runner
Three Kings 1999 jako sierżant Chief Elgin
Thicker Than Water 1999 jako Slink
Next Friday 2000 jako Craig
Ghosts of Mars 2001 jako James Williams
All About the Benjamins 2002 jako Bookum
Barbershop 2002 jako Calvin Palmer
Friday After Next 2002 jako Craig
Torque 2004 jako Trey
Barbershop 2: Back in Business 2004 jako Calvin
Are We There Yet? 2005 jako Nick Persons
XXX: State of the Union 2005 jako Darius Stone
Are We Done Yet? 2007 jako Nick Persons
First Sunday 2008 jako Durell Washington

 
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*