celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Holly Valance

Holly Rachel Vukadinović (ur. 11 maja 1983 w Melbourne) – australijska aktorka i piosenkarka.

Przyszła na świat w rodzinie angielskiej modelki Rachel i jugosłowiańskiego emigranta, pianisty i gitarzysty Rajko Vukadinovicia. Ma dwie siostry – rodzoną Coco Melody i przyrodnią Olympię Montanę. Jest spokrewniona z nieżyjącym już brytyjskim komikiem Benny Hillem: kuzynem Hilla był jej dziadek.

Chciała wyglądać, grać i śpiewać jak jej słynna rodaczka Kylie Minogue. Dziecinne marzenia stały się rzeczywistością. Jako czternastolatka zgłosiła się do agencji młodych talentów, nieźle radziła sobie na wybiegach i kilka razy zagrała w reklamie. Po ukończeniu rzymskokatolickiej szkoły średniej Star of the Sea College w Melbourne, na fotogeniczną Holly Vukadinović zwrócili uwagę producenci australijskiej telenoweli Sąsiedzi (Neighbours, 1999-2002, 2005) i zaangażowali ją do roli Felicity 'Flick' Scully. Jej debiutancki singel "Kiss Kiss" (2002), a później pierwszy album pt. Footprints (2002), odniósł wielki sukces i dostał się na pierwsze miejsce listy Australian Recording Industry Association (ARIA) oraz przez okres kwiecień-maj 2002 znalazł się na liście najlepiej sprzedających się singli w Wielkiej Brytanii. Kolejny singel "Down Boy" trafił na miejsce drugie w Wielkiej Brytanii i miejsce trzecie w Australii. Trzeci singel "Naughty Girl" dostał się na trzecią pozycję w Australii, podczas gdy jej album znalazł się na miejscu 16 w Wielkiej Brytanii.

W 2005 wróciła przed kamery. Zagrała w kilku odcinkach serialu Zagadki kryminalne Nowego Jorku (ang.: CSI: NY) i zadebiutowała na dużym ekranie w filmie opartym na popularnej grze komputerowej DOA: Żywego bądź martwego (ang.: DOA: Dead or Alive, 2006), w którym wcieliła się w postać Christie Allen, pięknej złodziejki i morderczyni.


Filmografia
2008 Uprowadzona jako Diva
2007 Pod osłoną nocy jako Lola
2006 Pledge This! jako Jessica
2006 DOA: Dead or Alive jako Christie Allen
2005-2006: Skazany na śmierć jako Nika
2000 Neighbours Revealed jako ona sama
2005 Zagadki kryminalne Nowego Jorku jako Lydia
1999-2002, 2005 Neighbours jako Felicity Scully
2004 Zagadki kryminalne Miami jako Kay Coleman
 
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*