celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Gene Hackman

Gene Hackman, właściwie Eugene Allen Hackman (ur. 30 stycznia 1930 w San Bernardino, Kalifornia), amerykański aktor, reżyser i producent filmowy.
Znany w Polsce między innymi z roli kapitana Franka Ramseya w filmie Karmazynowy przypływ z 1995. Otrzymał Oscara w 1972 za rolę pierwszoplanową w Francuski łącznik oraz w 1992 za rolę drugoplanową w Bez przebaczenia.

W filmie O jeden most za daleko zagrał generała Stanisława Sosabowskiego.


Wybrana filmografia
Welcome to Mooseport (2004)
Runaway Jury (2003)
Za linią wroga (Behind Enemy Lines, 2001)
The Royal Tenenbaums (2001)
Heist (2001)
Heartbreakers (2001)
Mexican (2001)
The Replacements (2000)
Podejrzany (Under Suspicion, 2000)
Wróg publiczny (Enemy of the State, 1998)
Twilight (1998)
Absolute Power (1997)
Komora (The Chamber, 1996)
Extreme Measures (1996)
Klatka dla ptaków (The Birdcage, 1996)
Dorwać małego (Get Shorty, 1995)
Karmazynowy przypływ (Crimson Tide, 1995)
Szybcy i martwi (The Quick and the Dead, 1995)
Wyatt Earp (1994)
Geronimo: amerykańska legenda (Geronimo: An American Legend, 1993)
Firma (The Firm, 1993)
Bez przebaczenia (Unforgiven, 1992)
Company Business (1991)
Class Action (1991)
Loose Cannons (1990)
Pocztówki znad krawędzi (Postcards from the Edge, 1990)
Narrow Margin (1990)
The Package (1988)
Bat*21 (1988)
Mississippi w ogniu (Mississippi Burning, 1988)
No Way Out (1987)
Another Woman (1987)
Superman IV (Superman IV: The Quest For Peace, 1987)
Hoosiers (1986)
Power (1986)
Cel (The Target, 1985)
Twice in a Lifetime (1985)
Eureka (1984)
Misunderstood (1984)
Niespotykane męstwo (Uncommon Valor, 1983)
Under Fire (1983)
Reds (1981)
Superman II (1981)
All Night Long (1981)
Superman (1978)
The Domino Principle (1978)
O jeden most za daleko (A Bridge Too Far, 1977)
March Or Die (1977)
Francuski łącznik II (French Connection II, 1975)
Lucky Lady (1975)
Night Moves (1975)
The Conversation (1974)
Zandy's Bride (1974)
Bite the Bullet (1974)
Młody Frankenstein (Young Frankenstein) (1974)
Scarecrow (1973)
The Poseidon Adventure (1972)
Prime Cut (1972)
The Hunting Party (1971)
Francuski łącznik (The French Connection, 1971)
I Never Sang for My Father (1970)
Downhill Racer (1969)
Marooned (1969)
The Gypsy Moths (1969)
Bonnie i Clyde (Bonnie and Clyde, 1967)
Hawaii (1966)
Lilith (1964)
Mad Dog Coll (uncredited) (1961)
 
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*