celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Gabriel Byrne

Gabriel Byrne (ur. 12 maja 1950 w Dublinie) – irlandzki aktor. Jest ambasadorem Dobrej Woli UNICEF.

Filmografia
aktor
The Riordans (1965-1979) jako Pat Barry
On a Paving Stone Mounted (1978)
Bracken (1978) jako Pat Barry
The Outsider (1979)
Excalibur (1981) jako Uther
The Search for Alexander the Great (1981) jako Ptolemy
Treatment (1981)
Joyce in June (1982) jako Keogh/Blazes Boylan
Hanna K. (1983) jako Joshua Herzog
The Rocking Horse Winner (1983) jako Bassett
Wagner (1983) jako Karl Ritter
Twierdza (The Keep, 1983) jako Major Kaempffer
Reflections (1984) jako William Masters
Obrona królestwa (Defence of the Realm, 1985) jako Nick Mullen
Krzysztof Kolumb (Christopher Columbus, 1985) jako Christopher Columbus
Mussolini: Historia nieznana (Mussolini : The Untold Story, 1985) jako Vittorio Mussolini
Gotyk (Gothic, 1986) jako Byron
Sjesta (Siesta, 1987) jako Augustine
Lwie serce (Lionheart, 1987) jako Black Prince
Julia i Julia (Giulia e Giulia, 1987) jako Paolo
Hello Again (1987) jako Kevin Scanlon
A Soldier's Tale (1988)
The Courier (1988)
Diamond Skulls (1989) jako Hugo
Haakon Haakonsen (1990) jako Lt. John Merrick
Haakon Haakonsen (1990) jako John Merrick
Ścieżka strachu (Miller's Crossing, 1990) jako Tom Reagan
Na zachód (Into the West, 1992) jako Papa Reilly
Wspaniały świat (Cool World, 1992) jako Jack Deebs
Niebezpieczna kobieta (A Dangerous Woman, 1993) jako Mackey
Kryptonim Nina (Point of no Return, 1993) jako Bob
Małe kobietki (Little Women, 1994) jako Friedrich Bhaer
Out of Ireland (1994) jako głos
Książę Jutlandii (Prince of Jutland, 1994) jako Fenge
All Things Bright and Beautiful (1994) jako Złodziej
Uśmiech losu (A Simple Twist of Fate, 1994) jako John Newland
W majestacie prawa (Trial by Jury, 1994) jako Daniel Graham
Podejrzani (The Usual Suspects, 1995) jako Dean Keaton
Dziewczyny z Dzikiego Zachodu (Buffalo Girls, 1995) jako Teddy Blue
Pod nieboskłonem (Frankie Starlight, 1995) jako Jack Kelly
Truposz (Dead Man, 1995) jako Charlie Dickinson
Czas wściekłych psów (Mad Dog Time, 1996) jako Ben London
Ostatnie takie lato (The Last of the High Kings, 1996) jako Jack Griffin
Somebody is Waiting (1996) jako Ojciec
Past Into Present (1996) jako on sam
Dr Hagard's Disease (1996)
Draiocht (1996)
Koniec przemocy (The End of Violence, 1997) jako Ray Bering
Biały Labirynt (Smilla's Sense of Snow, 1997) jako Mechanik
Weapons of Mass Distraction (1997) jako Lionel Powers
Wojna mediów (Weapons of Mass Distraction, 1997) jako Lionel Powers
To jest morze (This Is the Sea, 1997) jako Rohan
Magiczny miecz - Legenda Camelotu (Quest for Camelot, 1998) jako Sir Lionel (głos)
Polski Ślub (Polish Wedding, 1998) jako Bolek Pzoniak
Człowiek w żelaznej masce (The Man in the Iron Mask, 1998) jako D'Artagnan
The Brylcreem Boys (1998) jako Sean O'Brien
Wróg publiczny (Enemy of the State, 1998) jako Brill
Stygmaty (Stigmata, 1999) jako Ojciec Andrew Kiernan
I stanie się koniec (End of Days, 1999) jako Szatan
Canone Inverso - making love (2000) jako skrzypek
Wszystko w rodzinie (Madigan Men, 2000) jako Benjamin Madigan
Semana Santa (2002)
Śmiertelna pułapka (Emmett's Mark, 2002) jako Jack Marlow/Stephen Bracken
RIP 2002 (2002) jako on sam
Pająk (Spider, 2002) jako Bill Cleg
Statek widmo (Ghost Ship, 2002) jako Murphy
Virginia (Virginia's Run, 2002) jako Ford Lofton
Pokerzyści (Shade, 2003) jako Charlie Miller
Patrick (2004) jako Patryk (głos)
Most przeznaczenia (The Bridge of San Luis Rey, 2004) jako Brat Juniper
P.S. (2004) jako Peter Harrington
Vanity Fair. Targowisko próżności (Vanity Fair, 2004) jako Lord Steyne
Wah-Wah (2005) jako Harry Compton
Atak na posterunek (Assault on Precinct 13, 2005) jako Marcus Duvall
Leningrad (2006) jako Phillip Parker
Jindabyne (2006) jako Stuart Kane
Played (2006)
Imiennik (The Namesake, 2006)
reżyser
The Lark in the Clear Air (1996)
scenarzysta
The Lark in the Clear Air (1996)
Ostatnie takie lato (The Last of the High Kings, 1996)
Draiocht (1996)
 
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*