celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Famke Janssen

Famke Janssen, prawdziwe nazwisko Beumer. Urodzona 5 listopada 1965 roku. Miejsce urodzenia Amsterdam, Holandia. W rodzinnym mieście pracowała jako modelka, studiując jednocześnie ekonomię. W 1984 wyjechała do Nowego Jorku przerywając studia. Tam pracowała dla agencji Elite i studiowała literaturę angielską w Columbia University. Harold Guskin udzielał jej lekcji aktorstwa, a po przeprowadzce do Los Angeles jej nauczycielem był Roy London.


Filmografia
2007 Countess Dracula jako Księżna Elżbieta Bathory
2006 X-Men 3: Ostatni bastion (X-Men: The Last Stand) jako Jean Grey / Dark Phoenix
2006 The Treatment jako Allegra
2005 Siła strachu (Hide and Seek) jako Katherine
2005 The Four Saints
2004 Epitafium (Eulogy) jako Judy
2004 Family of the Year
2003 X-Men 2 (X2) jako Jean Grey
2002 Ja, szpieg (I Spy) jako Rachel
2001 Nikomu ani słowa (Don't Say a Word) jako Aggie Conrad
2001 Zrobione! (Made) jako Jessica
2000 Miłość i seks (Love & Sex) jako Kate Welles
2000 X-Men jako Dr Jean Grey
2000 Oszustwo (Circus) jako Lily
1999 Dom na Przeklętym Wzgórzu (House on Haunted Hill) jako Evelyn Stockard-Price
1998 Celebrity jako Bonnie
1998 Pętla (Snitch) jako Katy
1998 Śmiertelny rejs (Deep Rising) jako Trillian
1998 Hazardziści (Rounders) jako Petra
1998 Fałszywa ofiara (Gingerbread man, The) jako Leeanne
1998 Oni (Faculty, The) jako Panna Burke
1998 Złodziej prędkości (RPM) jako Claudia
1997 Przeklęte ulice (City of Industry) jako Rachel Montana
1996 Dead Girl jako Treasure
1995 GoldenEye jako Xenia Onatopp
1995 Mistrz magii (Lord Of Illusions) jako Dorothea Swann
1994 Bezlitosny 4 (Relentless IV: Ashes to Ashes) jako Dr. Sara Lee Jaffee
1994 Modelka (Model by Day) jako Lady X
1992 Ojcowie i synowie (Fathers & Sons) jako Kyle Christian
 
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*