celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Eva Mendes

Eva Mendes (ur. 5 marca 1974 w Houston w stanie Teksas) - aktorka amerykańska pochodząca z Miami.

Została odkryta w Los Angeles przez fotografa, który poprosił ją o uczestnictwo w sesji zdjęciowej - owa sesja była początkiem jej kariery[potrzebne źródło]. Po raz pierwszy pojawiła się na ekranie w jednym z odcinków serialu telewizyjnego Ostry dyżur w 1998 roku. W tym samym roku zagrała w filmie Dzieci kukurydzy V. Uznanie przyniosła jej rola Sary Harris w dramacie pt. Dzień próby. W 2007 roku zagrała u boku Nicolasa Cage’a w filmie Ghost Rider jako Roxane Simpson.

Filmografia
1998: Dzieci kukurydzy V (Children of the Corn V: Fields of Terror) jako Kir
1998: Odlotowy duet (A Night at the Roxbury) jako Bridesmaid
1999: Braciszek świnka (My Brother the Pig) jako Matilda
2000: Ulice strachu: Ostatnia odsłona (Urban Legends: Final Cut) jako Vanessa Valdeón
2001: Mroczna dzielnica (Exit Wounds) jako Trish
2001: Dzień próby (Training Day) jako Sara
2002: Liczą się tylko Frankliny (All About the Benjamins) jako Gina
2003: Wyścig z czasem (Out of Time) jako Detektyw Alexandra Cole
2003: Skazani na siebie (Stuck On You) jako April
2003: Za szybcy, za wściekli (2 Fast 2 Furious) jako Monica Puentes
2003: Pewnego razu w Meksyku: Desperado 2 (Once Upon a Time in Mexico) jako Agentka Ajedrez
2005: Hitch: Najlepszy doradca przeciętnego faceta (Hitch) jako Sara
2007: Ghost Rider jako Roxanne Simpson
2007: Królowie nocy (We Own the Night )
2007: Ślady zbrodni jako Ann Norcut
2008: Kobiety jako Crystal Allen
2008: Duch Miasta (The Spirit) jako Sand Saref

Nagrody i nominacje
2005: Hitch: Najlepszy doradca przeciętnego faceta (nominacja) Nagroda Młodych najlepsza aktorka komediowa
2005: Pewnego razu w Meksyku: Desperado 2 (nominacja) Nagroda Młodych najseksowniejsza rola kobieca

Ciekawostki
Boi się pająków[1],
Interesuje się dekoratorstwem wnętrz[1],
Przyjaźni się z Jessicą Simpson[2],
Jest twarzą firmy kosmetycznej Revlon[3],
Wzięła udział w kampanii People for the Ethical Treatment of Animals przeciwko noszeniu futer - Wolę chodzić nago niż nosić futro[4].
 
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*