celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Eva Longoria

Eva Jacqueline Longoria Parker (ur. 15 marca 1975 w Corpus Christi) – amerykańska modelka i aktorka.

Najbardziej znana z roli w serialu Gotowe na wszystko oraz w komedii Nawiedzona narzeczona. Obecnie jest twarzą firmy kosmetycznej L'Oréal Paris oraz lodów Magnum. Od 2007 prezentuje nową kolekcję sportowo-wakacyjną Bebe Sport.

Żona koszykarza NBA San Antonio Spurs, Tonego Parkera.

Córka Enrique Longorii Jr. oraz Elly Evy Mireles. Wychowywała się w katolickiej rodzinie meksykańskiego pochodzenia wraz z trzema starszymi siostrami – Elizabeth, Emily i Esmeraldą.

Po ukończeniu szkoły średniej zapisała się na Texas A&M University w Kingsville, gdzie zdobyła licencjat z filmoznawstwa. Po college'u miała robić karierę naukową, jednak wcześniej wzięła udział w konkursie talentów, który zawiódł ją aż do Los Angeles. Tam początkowo miała problemy z otrzymaniem jakiekolwiek roli. Przełomowym momentem był angaż do popularnej opery mydlanej braci Bell "Żar młodości". Dzięki temu serialowi szersza publiczność oraz producenci filmowi docenili jej umiejętności aktorskie. Dużą popularność zdobyła dzięki roli w serialu "Gotowe na wszystko", wcieliła się w nim w rolę Gabrielle Solis.

W 1997 wybrano ją Miss Corpus Christi USA.

Magazyn Maxim uczcił setne wydanie numeru budując wielką okładkę z jej wizerunkiem w skąpym bikini na pustyni w Las Vegas. Eva Longoria Parker została wybrana przez czytelników pisma najseksowniejszą kobietą świata. Replika okładki miała wymiary 23 na 34 metry[1].

6 marca 2008 otworzyła własna restaurację BESO (w języku hiszpańskim pocałunek) w Los Angeles.

Od 2002 do 2004 roku była żoną występującego w serialu General Hospital aktora Tylera Christophera. Przedstawiała się wtedy jako Eva Longoria Christopher. Jej obecnym mężem (od 7 lipca 2007 roku) jest Tony Parker – koszykarz występujący w NBA w zespole San Antonio Spurs.


Filmografia
2008 Lower Learning jako Rebecca
2008 Gotowe na wszystko 5 (Desperate Housewives 5) jako Gabrielle Solis
2008 Nawiedzona narzeczona jako Kate
2007 Gotowe na wszystko 4 (Desperate Housewives 4) jako Gabrielle Solis
2007 Dziewczyna moich koszmarów jako Consuela
2006 Gotowe na wszystko 3 (Desperate Housewives 3) jako Gabrielle Solis
2006 Strażnik (The Sentinel) jako Jill Marin
2005 Ciężkie czasy (Harsh Times) jako Sylvia
2005 Gotowe na wszystko 2 (Desperate Housewives 2) jako Gabrielle Solis
2005 Hustler's Instinct jako Vanessa Santos
2004 Señorita Justice
2004 Medium (The Dead Will Tell) jako Jeanie
2004 Carlita's Secret jako Carlita
2004 Gotowe na wszystko (Desperate Housewives) jako Gabrielle Solis
2003 Snitch'd jako Gabby
2003-2004 Obława (Dragnet) jako Detektyw Gloria Duran (2003)
2001-2003 Żar młodości (The Young and the Restless) jako Isabella Braña Williams

Nagrody
2007 People's Choice Awards
2007 Bambi Awards
2005 Screen Actors Guild Awards
2004 Hollywood Life's
 
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*