celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Eminem

Eminem, właściwie Marshall Bruce Mathers III, znany także jako Slim Shady, niegdyś M&M (ur. 17 października 1972 roku w St. Joseph, Kansas City) – amerykański raper, aktor oraz producent muzyczny.


Działalność
Urodził się w biednej rodzinie. Jako nastolatek przeprowadził się wraz z matką do Detroit, w okolicy 8 Mile. W dzieciństwie pożyczył od wujka egzemplarz ścieżki dźwiękowej do filmu o breakdansie Reckless, którą skomponował Ice-T, przez co zainteresował się rapem. Eminem lubił prowadzić „wojny na słowa” z kolegami, m.in. z Proofem (do śmierci Proofa obaj związani byli z grupą D12). Opuścił szkołę i znalazł kilka zajęć, które przynosiły niewielkie zyski, głównie jednak poświęcał się muzyce.

Na przełomie 1995/1996 ukazał się jego debiutancki album Infinite w nakładzie niespełna tysiąca egzemplarzy. W 1997 na olimpiadzie Freestylowej Rap Olympics w Los Angeles zajął drugie miejsce. Eminem wręczył zwycięzcy płytę ze swoimi nagraniami, który to z kolei miał wejścia w Interscope. Nagle skontaktował się z nim znany raper i producent Dr. Dre, z którym podpisał kontrakt na płytę dla wytwórni Aftermath/Interscope. W tym samym roku wydany został album Slim Shady EP. Rok potem Dr. Dre wydał album "2001" który w 1/2 napisał Em' a także w 2001 roku Eminem i Marilyn Manson wspólnie nagrywają teledysk do "The Way I Am" i dzięki temu Eminem zyskuje coraz większy rozgłos.

Dla wytwórni Interscope Eminem nagrał albumy The Slim Shady LP (1999) i The Marshall Mathers LP (2000). W 2002 ukazał się album The Eminem Show oraz soundtrack 8 Mile do filmu, w którym główną rolę zagrał Eminem. Na albumie pojawiły się także utwory Xzibita, D12 czy 50 Centa, którego wypromowaniem zajął się Eminem. W 2004 ukazał się album Encore, a w 2005 Curtain Call. W 2006 roku ukazał się Mixtape wyprodukowany przez Eminema: Mixtape-Eminem Presents: The Re-Up. Uważany jest za kontrowersyjnego muzyka z powodu tekstów piosenek oraz teledysków, w których pojawiają się akcenty homofobiczne. Według innych jego teksty promują przemoc. W swoich utworach obraża grupy ludzi (np. homoseksualistów, boysbandy), jak i pojedyncze osoby (np. Britney Spears, George’a W. Busha).

Eminem gra także w filmach. W 2001 roku zagrał niewielką rolę w filmie The Wash. Hiphopowa myjnia, a w 2002 główną rolę w filmie 8. Mila, bazującym w znacznej części na jego biografii. Za piosenkę Lose Yourself, znajdującą się na ścieżce dźwiękowej do filmu, otrzymał Oscara.

Jest także współtwórcą muzyki do kilku filmów; oprócz 8. Mili i The Wash: Hiphopowej myjni, jego utwory można usłyszeć w filmach Wiedźma hip-hopu, Dzień próby, Od kołyski, aż po grób, czy Laleczka Chucky V. Jest zdobywcą wielu nagród m.in. Grammy oraz MTV. Posiada także własną wytwórnię płytową – Shady Records.

Na przełomie lat 2007/2008 mówiono o chorobie rapera. Podobno miał problemy z sercem i dostał zapalenia płuc. Jednak ostatnio z Eminemem rozmawiał producent, przyjaciel Eminema i 50 Centa - Sha Money. Powiedział, że Em czuje się świetnie i nie miał zapalenia płuc, tylko grypę. Poinformował nas też o tym, że Eminem dalej pracuje nad swoim albumem Relapse. Kiedy go usłyszycie, to opadną wam szczęki - dodał Sha Money.

Parę lat temu grupa homoseksualnych mężczyzn, zdenerwowana na Eminema za jego wulgarne teksty skierowane w stronę gejów wymyśliła plotkę, że nie będzie śpiewał dla Polaków i żydów i rzekomo spalił Polską flagę na jednym w koncertów. Informacja ta szybko została wyśmiana i ogłoszona plotką jednak wiele ludzi w Polsce nadal wierzy, że to prawda i wyrażają swoją niechęć do Eminema na różnych polskich forach internetowych.


Dyskografia

Albumy solowe
The Slim Shady LP (1999)
The Marshall Mathers LP (2000)
The Eminem Show (2002)
Encore (2004)
Curtain Call: The Hits (2005)
Relapse (2008/2009)

Undergroundowe albumy
Steppin' onto the Scene z Bassmint Productions (1992)
Soul Intent z Soul Intent (1993)
Infinite (1995)
The Slim Shady EP (1997)
Underground EP z D-12 (1998)

Kompilacje
8 Mile – (2002)
Eminem Presents the Re-Up (2006)

Albumy z D12
Devil’s Night (2001)
D12 World (2004)

Mixtape i bootlegi
Fucking Crazy (2000)
Off The Wall(2000)
E (2001)
Eminem Is Back ((2001))
The Anger Management Tour Mixtape (2002)
Hits & Unreleased (2002)
Don't Call Me Marshall (2003)
The Hits And Unreleased vol. 2 (2004)
Straight From The Lab EP (2003)
The Anger Management Tour Live 2 (2005)
Eminem & Shady Records - The Re-Up (2006)
2007 Mixtape (2007)
Get the Guns (2007)

Mixtape'y Shady Records
DJ Green Lantern - Shade 45: Sirius Bizness
Clinton Sparks & Eminem - Anger Management Tour
Eminem - Best Shady Featurings
Eminem - The Freestyle Manual
DJ Green Lantern& Eminem - Invasion (Shady Times)

Single
Just Don’t Give a Fuck (1998)
My Name Is... (1999)
Guilty Conscience (1999; feat. Dr. Dre)
Role Model (1999)
Forgot About Dre (2000; feat. Dr. Dre)
The Real Slim Shady (2000)
The Way I Am (2000)
Stan (2000; feat. Dido)
Without Me (2002)
Cleanin' Out My Closet (2002)
Lose Yourself (2002)
Till I Collapse (feat. Nate Dogg)(2002)
Sing For The Moment (2003)
Superman (2003)
Business (2003)
Patiently Waiting (2003) (feat.50 cent)
Warrior Part 2 (2004) (Eminem ft. 50 cent, Nate Dogg, LLoyd Banks)
Just Lose it (2004)
Mockingbird (2004)
Ass Like That (2004)
Like Toy Soldiers (2005)
When I'm Gone (2005)
Welcome to Detroit City (2006) (feat. Trick Trick)
You Don't Know (2006, feat. 50 Cent, Cashis & Lloyd Banks)

Teledyski
Just Don’t Give a Fuck
My Name is...
Guilty Conscience (feat. Dr.Dre)
Role Model
Forgot About Dre(feat. Dr.Dre)
Real Slim Shady
The Way I Am
Stan (sampel piosenki Dido Thank You)
Shit on You (z D12)
Purple Hills (z D12) – w celach promocyjnych, nazwa zmieniona z Purple Pills na Purple Hills
Fight Music (z D12)
Without Me
Cleanin' Out My Closet
White America
Sing for the Moment (sampel piosenki Aerosmith Dream on)
Superman (tylko dla wydania DVD 8. Mili)
Business (live)
Lose Yourself
My Band (z D12)
40 Oz. (z D12)
How Come (z D12)
Git Up (z D12)
U R the One (z D12/nie brał udziału w teledysku)
Just Lose it
Mosh
Like Toy Soldiers (sampel piosenki Martiki Toy Soldiers)
Mockingbird
Ass Like That
Welcome to Detroit City (feat. Trick Trick)
When I'm Gone
Shake That (feat. Nate Dogg)
Smack That (Akon feat. Eminem)
You Don't Know (feat. 50 Cent, Ca$his, Lloyd Banks)

Filmografia
Kompozytor:

2010:Have Gun - Will Travel (remake)
2002:8. Mila
2002:Hip Hop Uncensored Vol. 3: Hustlemania
2000:Wiedźma hip-hopu
Aktor:

2010: Have Gun - Will Travel (remake) jako Paladin
2006: Rap Sheet: Hip-Hop and the Cops jako on sam
2005: Eminem's Making the Ass
2005: Eminem Presents: The Anger Management Tour jako on sam
2004: And You Don't Stop: 30 Years of Hip-Hop jako on sam
2004: MTV Bash: Carson Daly jako on sam
2004: Evolution of Eminem, The jako on sam
2003: Making of '8 Mile', The jako on sam
2003: Battle Rhyme For Reel Time jako on sam
2003: Fromage 2003 jako Barman w teledysku Obiego Trice'a "Got Some Teeth"
2002: Guns, God and Government World Tour jako on sam
2002: 8 Mila jako Jimmy Smith, Jr
2002: Eminem: All Access Europe jako on sam
2002: Crank Yankers jako Billy Fletcher (głos)
2001: Eminem: Behind the Mask jako on sam
2001: The Wash: Hiphopowa myjnia jako Chris
2000: Wiedźma hip-hopu jako on sam
2000: Freestyle: The Art of Rhyme jako on sam (zdjęcia archiwalne)
1999: Torrance Rises jako on sam
1998: Prosto z ulic jako on sam
Producent wykonawczy:

2003: 50 Cent: The New Breed
2005: Eminem Presents: The Anger Management Tour

Nagrody oraz nominacje:

Oscary

2003 - Best song, for "Lose Yourself" from 8 Mile
Golden Globe Nomination

2003 - Best Original Song in a Motion Picture for "Lose Yourself" from 8 Mile
Grammy Awards

2000 - Best rap solo performance for "My Name Is" from The Slim Shady LP
2000 - Best rap album for The Slim Shady LP
2001 - Best rap solo performance for "The Real Slim Shady" from The Marshall Mathers LP
2001 - Best rap performance by a duo or group (with Dr. Dre) for "Forgot About Dre" from Dr Dre 2001
2001 - Best rap album for The Marshall Mathers LP
2003 - Best short form music video, for "Without Me" from The Eminem Show (directed by Joseph Kahn)
2003 - Best rap album for The Eminem Show
2004 - Best male rap solo performance for "Lose Yourself" from the 8 Mile O.S.T.
2004 - Best rap song for "Lose Yourself" from the 8 Mile O.S.T.
Grammy Awards (nominacje)

2006 - Best rap song for "Mockingbird" from Encore
2006 - Best rap performance by a duo or group for "Encore/Curtains Down" (featuring Dr. Dre & 50 Cent) from Encore
2006 - Best rap album for Encore
2007 - Best Rap/Sung Collaboration for "Smack That" (Akon featuring Eminem) from Konvicted
2007 - Best Rap/Sung Collaboration for "Shake That" (featuring Nate Dogg) from Curtain Call: The Hits
MTV Movie Awards

2002 - Best male performance, for 8 Mile
2002 - Best breakthrough male performance, for 8 Mile
MTV Video Music Awards

1999 - Best new artist for "My Name Is" from The Slim Shady LP
2000 - Best video for "The Real Slim Shady" from The Marshall Mathers LP
2000 - Best male video for "The Real Slim Shady" from The Marshall Mathers LP
2000 - Best rap video (with Dr. Dre) for "Forgot About Dre" from Dr Dre 2001
2002 - Best video for "Without Me", from The Eminem Show
2002 - Best male video, for "Without Me", from The Eminem Show
2002 - Best rap video for "Without Me", from The Eminem Show
2002 - Best direction, for "Without Me", from The Eminem Show
2003 - Best video from a film, for "Lose Yourself" from the 8 Mile O.S.T.
MTV Europe Music Awards

1999 - Best hip-hop act
2000 - Best hip-hop act
2000 - Best album, for The Marshall Mathers LP
2001 - Best hip-hop act
2002 - Best male act
2002 - Best hip-hop act
2002 - Best album, for The Eminem Show
2003 - Best hip-hop act
American Music Awards

2003 - Favorite pop/rock male artist
2003 - Favorite pop/rock album, for The Eminem Show
2003 - Favorite hip-hop/R&B male artist
2003 - Favorite hip-hop/R&B album, for The Eminem Show
2005 - Favorite hip-hop/R&B male artist
2006 - Favorite hip-hop/R&B male artist


W 2001 roku grupa polskich homoseksualistów, zdenerwowana homofobicznymi treściami piosenek Eminema, wymyślila plotkę jakoby Eminem nienawidził narodu polskiego. Plotka obejmowała publiczną wypowiedź Eminema, obwieszczającą że nie będzie on występował dla Żydów oraz Polaków, a także rzekome spalenie polskiej flagi na jednym z koncertów. W plotkę do dziś wierzy spory procent polaków, głównie dlatego, że Eminem faktycznie omija Polskę podczas tras koncertowych. Nie jest to jednak spowodowane nienawiścią, gdyż jest wiele państw, których nie odwiedza.

 
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*