celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Drew Barrymore

Drew Barrymore (ur. 22 lutego 1975 roku w Culver City, Kalifornia, USA) – amerykańska aktorka filmowa, producentka i reżyserka.

Pochodząc z rodziny aktorskiej (jej dziadek John Barrymore, znany amerykański aktor szekspirowski), Drew Barrymore pojawiła się pierwszy raz na ekranach w wieku 11 miesięcy, w reklamie jedzenia dla psów. Stała się znana dzięki udziałowi w filmie Stevena Spielberga E.T. Nagła popularność niefortunnie wpłynęła na jej dzieciństwo, szybko związane z alkoholem i narkotykami – ten okres opisany jest w jej autobiografii, wydanej w 1991 roku, pt. Little Girl Lost (Mała zagubiona dziewczynka).

Po wielu kuracjach odwykowych, Drew zaczęła pojawiać się w mediach jako symbol seksu, co sprowokowało Spielberga (jej ojca chrzestnego) do podarowania jej, na dwudzieste urodziny, kocyka z notatką: "Przykryj się". Ten okres wydaje się należy już do przeszłości, i Drew jest dziś uważana za dojrzałą aktorkę, która również angażuje się w produkcję filmów (zakładając agencję produkcji Flower Films). Jest matką chrzestną Frances Bean Cobain, córki Kurta Cobaina i Courtney Love. Ponadto prywatnie związana była z gitarzystą zespołu Hole, Erikiem Erlandsonem. Przez pewien czas Drew była wegetarianką i promowała działania organizacji PETA na rzecz zwierząt (ten okres skończył się w roku 2002).

Drew Barrymore jest biseksualistką. W jednym z wywiadów wyznała kiedyś: "Związek dwóch kobiet jest równie piękny, jak związek kobiety i mężczyzny (...). Gdy byłam młodsza, umawiałam się z wieloma kobietami. Uwielbiałam to.".


Filmografia

Aktorka
2008 − Cziłała z Beverly Hills − Chloe
2007 – Lucky you - Pokerowy blef – Billie Offer
2007 – Prosto w serce – Sophie Fisher
2005 – Miłosna zagrywka – Lindsey Meeks
2004 – 50 pierwszych randek – Lucy Whitmore
2003 – Starsza pani musi zniknąć – Nancy Kendricks
2003 – Aniołki Charliego: Zawrotna szybkość (Charlie's Angels: Full Throttle) – Dylan Sanders
2002 – Niebezpieczny umysł (Confessions of a Dangerous Mind) – Penny
2001 – Chłopaki mojego życia – Beverly Donofrio
2001 – Luźny gość – Mr. Davidson's Receptionist
2001 – Donnie Darko – Karen Pomeroy
2000 – Aniołki Charliego (Charlie's Angels) – Dylan Sanders
2000 – Skipped Parts – Fantasy Girl
1999 – Never Been Kissed – Josie Geller
1998 – Home Fries – Sally Jackson
1998 – Ever After – Danielle De Barbarac
1998 – The Wedding Singer – Julia Sullivan
1997 – Best Men – Hope
1997 – Wishful Thinking – Lena
1996 – Krzyk (Scream) – Casey Becker
1996 – Wszyscy mówią: kocham cię (Everyone Says I Love You) – Skylar Dandridge
1995 – Batman Forever – Sugar
1995 – Mad Love – Casey Roberts
1995 – Boys on the Side – Holly Pulchik-Lincoln
1994 – Bad Girls – Lilly Laronette
1994 – Inside the Goldmine – Daisy
1993 – Wayne's World 2 – Bjergen Kjergen
1993 – Doppelganger – Holly Gooding
1993 – No Place to Hide – Tinsel Hanley
1992 – Guncrazy – Anita Minteer
1992 – Trujący bluszcz (Poison Ivy) – Ivy
1992 – Waxwork II: Lost in Time – Vampire Victim #1
1991 – Motorama – Fantasy Girl
1989 – Far from Home – Joleen Cox
1989 – See You in the Morning – Cathy Goodwin
1986 – The Ray Bradbury Theater – Heather Leary
1985 – Amazing Stories (odcinek: Ghost Train) – pasażerka w pociągu
1985 – Cat's Eye – Our Girl, Amanda
1985 – The Adventures of Con Sawyer and Hucklemary Finn (TV) – Con Sawyer
1984 – Różnice nie do pogodzenia (Irreconcilable Differences) – Casey Brodsky
1984 – Firestarter – Charlene 'Charlie' McGee
1982 – E.T. (E.T. the Extra-Terrestrial) – Gertie
1980 – Odmienne stany świadomości – Margaret Jessup

Reżyserka
2009 – Whip It
2004 – Choose or Lose Presents: The Best Place to Start – dla telewizji.

Producentka
2005 – Fever Pitch
2003 – Duplex
2003 – Aniołki Charliego: Zawrotna szybkość (Charlie's Angels: Full Throttle)
2001 – Donnie Darko
2000 – Aniołki Charliego (Charlie's Angels)
1999 – Olive, the Other Reindeer (TV)
1999 – Never Been Kissed
Źródło: „http://pl.wikipedia.org/wiki/Drew_Barrymore”
 
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*