celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Donald Sutherland

Donald McNicol Sutherland (ur. 17 lipca 1935), kanadyjski aktor filmowy.

Urodził się w Saint John, w prowincji Nowy Brunszwik. Studiował na Uniwersytecie Toronto w Victoria College. Potem przeniósł się do London Academy of Music and Dramatic Art (LAMDA). Następnie zdobył popularność jako aktor filmowy grający w horrorach i dreszczowcach.

Sukcesy Sutherlandowi przyniosły m.in. role w Parszywej dwunastce (1967), MASH (1970, rola wojskowego chirurga Hawkeye Pierce'a) oraz w Złocie dla zuchwałych (1970) i Klute (1971). Jego bardzo aktywna kariera aktorska trwa do dzisiaj. Aktor mierzy 193 cm wzrostu

Jego syn Kiefer Sutherland jest również znanym aktorem.


Filmografia
Castle of the Living Dead (1964)
Dr. Terror's House of Horrors (1965)
Die! Die! My Darling! (1965)
The Bedford Incident (1965)
Promise Her Anything (1966)
Parszywa dwunastka (The Dirty Dozen, 1967)
The Sunshine Patriot (1968)
The Split (1968)
Interlude (1968)
Start the Revolution Without Me (1970)
MASH (1970)
Złoto dla zuchwałych (Kelly's Heroes) (1970)
Alex w Krainie Czarów (1970)
Act of the Heart (1970)
Little Murders (1971)
Klute (1971)
Johnny Got His Gun (1971)
F.T.A. (1972)
Steelyard Blues (1973)
Lady Ice (1973)
Nie oglądaj się teraz (1973)
Alien Thunder (1973)
S*P*Y*S (1974)
Dzień szarańczy (The Day of the Locust, 1975)
End of the Game (1976)
Orzeł wylądował (The Eagle Has Landed, 1976)
Il Casanova di Federico Fellini (1976)
1900 (1976)
Blood Relatives (1977)
The Kentucky Fried Movie (1977)
Ostateczne zniknięcie (The Disappearance, 1977)
Bethune (1977)
Menażeria (National Lampoon's Animal House, 1978)
Inwazja łowców ciał (Invasion of the Body Snatchers, 1978)
Murder by Decree (1979)
A Man, a Woman and a Bank (1979)
Wielki napad na pociąg (The Great Train Robbery, 1979)
Wyspa Niedźwiedzia (Bear Island, 1979)
Zwyczajni ludzie (Ordinary People, 1980)
Nothing Personal (1980)
Threshold (1981)
Gas (1981)
Igła (Eye of the Needle, 1981)
The Winter of Our Discontent (1983)
Max Dugan Returns (1983)
Ordeal by Innocence (1984)
Crackers (1984)
Revolution (1985)
Heaven Help Us (1985)
The Wolf at the Door (1986)
The Trouble with Spies (1987)
The Rosary Murders (1987)
Apprentice to Murder (1988)
Lost Angels (1989)
Lock Up (1989)
Sucha biała pora (1989)
Buster's Bedroom (1990)
Bethune: The Making of a Hero (1990)
Scream of Stone (1991)
Long Road Home (1991)
JFK (1991)
Prominent (Eminent Domain, 1991)
Ognisty podmuch (Backdraft, 1991)
The Railway Station Man (1992)
Quicksand: No Escape (1992)
Buffy postrach wampirów (1992)
Younger and Younger (1993)
Szósty stopień oddalenia (Six Degrees of Separation, 1993)
Shadow of the Wolf (1993)
Benefit of the Doubt (1993)
The Puppet Masters (1994)
Punch (1994)
Oldest Living Confederate Widow Tells All (1994)
The Lifeforce Experiment (1994)
Disclosure (1994)
The Shadow Conspiracy (1995)
Epidemia (Outbreak, 1995)
Hollow Point (1995)
Obywatel X (Citizen X, 1995)
Czas zabijania (A Time to Kill, 1996)
The Assignment (1997)
Shadow Conspiracy (1997)
Free Money (1998)
Fallen (1998)
Przed metą (Without Limits, 1998)
Behind the Mask (1999)
Virus (1999)
Instinkt (Instinct, 1999)
Hunley (The Hunley, 1999)
Toscano (1999)
The Setting Sun (1999)
Panic (2000)
Kosmiczni kowboje (Space Cowboys, 2000)
The Art of War (2000)
Threads of Hope (głos, 2000)
Final Fantasy: The Spirits Within (głos, 2001)
Powstanie (Uprising, TV, 2001)
Da wan (2001)
Queen Victoria's Empire (TV, głos, 2001)
Path to War (tv, 2002)
Włoska robota (The Italian Job, 2003)
Piazza delle cinque lune (2003)
Sztorm na Bałtyku (Baltic Storm, 2003)
Wzgórze nadziei (Cold Mountain, 2003)
Salem's Lot (TV, 2004)
Frankenstein (TV, 2004)
Aurora Borealis (2004)
Duma i uprzedzenie (2005)
Pan życia i śmierci (2005)
Pani Prezydent (2005)
 
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*