celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Diane Kruger

Diane Kruger (właściwie Diane Heidkrüger, ur. 15 lipca 1976 w Algermissen) – niemiecka aktorka i modelka, znana głównie z filmów Troja i Skarb narodów.

Jest córką Hansa-Heinricha i Marii-Theresy.

Początkowo uczyła się baletu w Londynie, jednak na przeszkodzie w zrobieniu kariery baletnicy stanęła kontuzja. W takiej sytuacji Kruger wyjechała do Paryża, gdzie zaczęła pracować jako modelka.

Studiowała aktorstwo w Cours Florent; bezskutecznie starała się o rolę w Piątym elemencie Luca Bessona. Debiutowała dopiero w 2002 roku w filmie Zawód morderca Jean-Pierre'a Rouxa, gdzie wystąpili m.in. Christopher Lambert i Dennis Hopper. W tym samym roku Kruger zagrała obok swojego męża Guillaume'a Caneta we francuskiej produkcji Mon idole.

Przełomem w jej karierze okazała się rola Heleny w filmie Troja Wolfganga Petersena. Producenci chcieli obsadzić w tej roli aktorkę nieznaną szerszej publiczności. Po zdjęciach próbnych w Montrealu, Londynie i Los Angeles Kruger została wybrana. Postawiono przed nią warunek w postaci przytycia 7 kilogramów.

Po premierze filmu Petersena w maju 2004 roku niemiecką aktorką zainteresowało się Hollywood. Wystąpiła w Skarbie narodów u boku Nicolasa Cage'a oraz jego kontynuacji.

Kruger była gospodynią uroczystego otwarcia i zamknięcia 60. Festiwalu Filmowego w Cannes.


Wybrana filmografia
2002 - Zawód morderca (The Piano Player)
2003 - Ani za, ani przeciw (Ni pour, ni contre (bien au contraire)
2004 - Najlepsi z najlepszych (Michel Vaillant)
2004 - Troja (Troy)
2004 - Apartament (Wicker Park)
2004 - Skarb narodów (National Treasure)
2006 - Kopia mistrza (Copying Beethoven)
2007 - Skarb Narodów: Księga Tajemnic (National Treasure: The Book of Secrets)
 
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*