celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Diane Keaton

Diane Keaton (ur. 5 stycznia 1946 w Santa Ana w Kalifornii jako Diane Hall) – amerykańska aktorka, producent filmowy i reżyserka. Swoją karierę zaczynała jako aktor sceniczny, na ekranie zadebiutowała w 1970 roku.

Jej pierwszą poważną rolą była postać Kay Adams w Ojcu chrzestnym z 1972 roku. Popularność zdobyła dzięki filmom Woody'ego Allena. Za rolę w filmie Annie Hall z 1977 roku otrzymała Oscara w kategorii "Najlepsza pierwszoplanowa rola żeńska".

Filmografia
1970: Zakochani i inni (Lovers and Other Strangers) jako Joan Vecchio
1972: Ojciec chrzestny (The Godfather) jako Kay Adams-Corleone
1972: Zagraj to jeszcze raz, Sam (Play It Again, Sam) jako Linda Christie
1973: Śpioch (Sleeper) jako Luna Schlosser
1974: Ojciec chrzestny II (The Godfather, Part II) jako Kay Adams-Corleone
1975: Miłość i śmierć (Love and Death) jako Sonja
1977: Annie Hall jako Annie Hall
1977: W poszukiwaniu idealnego kochanka (Looking for Mr. Goodbar) jako Theresa Dunn
1978: Wnętrza (Interiors) jako Renata
1979: Manhattan (Manhattan) jako Mary Wilkie
1981: Czerwoni (Reds) jako Louise Bryant
1982: Najwyższa stawka (Shoot the Moon) jako Faith Dunlap
1984: Mała doboszka (The Little Drummer Girl) jako Charlie
1986: Zbrodnie serca (Crimes of the Heart) jako Lenny Magrath
1986: Baby Boom jako J.C. Wiatt
1988: Dobra matka jako Anna Dunlap
1990: Ojciec chrzestny III (The Godfather, Part III) jako Kay Adams
1990: Cytrynowe Trio (The Lemon Sisters) jako Eloise Hamer
1991: Ojciec panny młodej (Father of the Bride) jako Nina Banks
1993: Tajemnica morderstwa na Manhattanie (Manhattan Murder Mystery) jako Carol Lipton
1995: Ojciec panny młodej II (Father of the Bride Part II) jako Nina Banks
1996: Zmowa pierwszych żon (The First Wives Club) jako Annie Paradis
1996: Pokój Marvina (Marvin's Room) jako Bessie Greenfield
1999: Gorsza siostra (The Other Sister) jako Elizabeth Tate
2000: Gorąca linia (Hanging Up) jako Georgia Mozell
2001: Romanssidło (Town & Country) jako Ellie Stoddard
2003: Lepiej późno niż później (Something's Gotta Give) jako Erica Jane Barry
2005: Rodzinny dom wariatów (The Family Stone) jako Sybil Stone
2007: A właśnie, że tak (Because I Said So) jako Daphne Wilder
2007: Maminsynek (Mama's Boy) jako Jan Mannus
2008: Skok na kasę (Mad Money) jako Bridget
 
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*