celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Denise Richards

Denise Lee Richards (ur. 17 lutego 1971 roku w Downers Grove, w stanie Illinois, USA) – amerykańska aktorka filmowa i modelka.

Jest starszą córką (ma młodszą siostrę) Irva i Joni Richards, którzy prowadzą kawiarnię w San Diego.

Od dziecka była cicha i nieśmiała. Dorastała w okolicach Chicago. Później przeniosła się do San Diego, w stanie Kalifornia. Uczęszczała do Herrick Junior High School. W szkole El Comino High School w Oceanside, którą ukończyła w 1989 roku, dokuczano jej, nazywając Denise-Rybie Usta. Pewności siebie miała nabrać skupiając się na karierze modelki, reklamując pomadki do ust. Podróżowała między Nowym Jorkiem a Tokio. Po dwóch latach pracy na wybiegu zadebiutowała jako aktorka epizodami w sitcomach FOX Świat według Bundych (Married with Children, 1987), ABC Doogie Howser – lekarz medycyny (Doogie Howser, M.D., 1991) i NBC Kroniki Seinfelda (Seinfeld, 1993) oraz serialach Aarona Spellinga: Beverly Hills 90210 (1992) i Melrose Place (1996).

Zauważona i doceniona została po zagraniu nominowanej do nagrody Blockbuster Entertainment kinowej roli pilota wojennego statku kosmicznego Carmen Ibanez – pełnej entuzjazmu idealistki w filmie sci-fi Paula Verhoevena Żołnierze kosmosu (Starship Troopers, 1997). Wkrótce posypały się kolejne propozycje filmowe. Rola uwodzicielskiej uczennicy college'u w thrillerze Dzikie żądze (Wild Things, 1998) u boku Neve Campbell, Kevina Bacona i Matta Dillona stała się wielkim sukcesem zawodowym i zdobyła nominację do nagrody MTV Movie.

Sławę i finansową niezależność przyniosła jej rola Christmas Jones, dziewczyny Jamesa Bonda, w filmie Świat to za mało (The World is Not Enought, 1999) z Pierce'em Brosnanem w roli agenta 007 i Sophie Marceau. Podziwiana przez publiczność, nie zyskała przychylności krytyków kinowych, a za postać tę odebrała nagrodę Złotej Maliny dla najgorszej aktorki drugoplnanowej i na pocieszenie zdobyła nominację do Blockbuster Entertainment Award. Później pojawiła się w jednej z głównych ról w slasherze Walentynki (Valentine, 2001) z Davidem Boreanazem.

W roku 1998 romansowała z aktorem Patrickiem Muldoonem. Od Świąt Bożego Narodzenia 2001 zaangażowała się w nieformalny związek z aktorem Charlie Sheen'em. W dniu 15 czerwca 2002 roku wyszła za niego za mąż. Urodziła im się córka Sam (ur. 9 marca 2004 w Los Angeles). Jednak Sheen okazał się niewiernym mężem, dlatego Denise złożyła 2 marca 2005 roku pozew o rozwód, lecz ze względu na narodziny drugiego dziecka pary, córki Loli (ur. 1 czerwca 2005), szybko go wycofała. Jednak w 2006 roku ostatecznie się z nim rozwiodła i nawiązała romans z muzykiem Richie Samborą.

Ma 168 cm wzrostu.
Była cheerleaderką drużyny szkolnej.
W roku 1998 pojawiła się w teledyskach: Canadian Rose Blue's Traveler's oraz Undercova Funk Snoop Dogga wraz z Eddie Griffin'em i Neil Patrick Harris'em.
W 2000 roku brała udział w reklamie Cherry Pepsi.
W grudniu 2004 roku wzięła udział w rozbieranej sesji dla amerykańskiego Playboya.
Hollywoodzcy dziennikarze piszą, że zachowuje się jak spłoszona łania w świetle reflektorów.
W 2005 roku została uznana najseksowniejszą hollywoodzką matką, w nowym rankingu przeprowadzonym przez amerykański magazyn In Touch.

Wybrana filmografia
1993: Strzelając śmiechem (Loaded Weapon)
1994: Młody t-rex (Tammy and the T-Rex)
1995: P.C.H.
1995: Piąta Aleja 919 (919 Fifth Avenue)
1996: W mgnieniu oka (In the Blink of an Eye)
1996: Pier 66
1997: Donikąd (Nowhere)
1997: Żołnierze kosmosu (Starship Troopers)
1998: Dzikie żądze (Wild Things)
1999: Drop Dead Georgeous
1999: Świat to za mało (The World is Not Enought)
1999: Wyścig (Tail Lights Fade)
2001: Walentynki (Valentine)
2001: Dobre rady (Good Advice)
2002: Imperium (Empire)
2002: Tajniak (Undercover Brother)
2002: Trzeci do pary (The Third Wheel)
2002: Facet z odzysku (You Stupid Man!)
2003: To właśnie miłość (Love Actually)
2003: Straszny film 3 (Scary Movie 3)
2004: Dziwka (Yo puta)
2004: Elvis Has Left the Building
2004: I tak, i nie (I Do (But I Don't))
2005: Sex, Lies & Secrets
2008: Blonde and Blonder
 
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*