celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Delta Goodrem

Delta Lea Goodrem (ur. 9 listopada 1984 w Sydney) – australijska aktorka i piosenkarka.

Karierę rozpoczęła, podbnie jak szereg innych znanych Australijek, jako aktorka w serialu "Neighbours".

W lipcu 2003 Goodrem ujawniła, że ma raka w postaci ziarnicy złośliwej, udało się jej jednak pokonać chorobę. Rok później wydała płytę Mistaken Identity która stała się 5x platynowa. Trzy spośród sześciu singli z Mistaken identity dotarły do 1. miejsca Australijskiej Listy Przebojów. W Polsce dobrze znany jest utwór Almost here który wykonywała razem w Brianem McFaddenem.

Była narzeczoną tenisisty Marka Philippoussisa, obecnie jest związana z piosenkarzem Brianem McFaddenem.

Delta Lea Goodrem urodziła się 9 listopada 1984 w Sydney. Jej rodzicami są Denis i Lea Goodrem. Ma młodszego brata Trenta. Goodrem, która od najmłodszych lat wykazywała zainteresowanie muzyką i śpiewem, rozpoczęła naukę w The Hills Grammar School, szkole, która kładzie ogromny nacisk na sport (Delta grała w siatkówkę, biegała i pływała).

W wieku siedmiu lat, wystąpiła w amerykańskiej reklamie dla producenta zabawek Galoob. Jako dziesięciolatka Delta rozpoczęła profesjonalną naukę gry na pianinie, śpiewu, tańca i aktorstwa. W wieku trzynastu lat nagrała 5 piosenek Demo. Między 1999 do 2000 nagrywała niewydany do tej pory album Delta.


Dyskografia
Innocent Eyes (2003) (w Australii 14x platynowa płyta)
Mistaken Identity (2004) (w Australii 5x platynowa płyta)
Delta (2007)

Single
2002: "Born To Try"
2003: "Lost Without You"
2003: "Innocent Eyes"
2003: "Not Me, Not I"
2003: "Predictable"
2004: "Out Of The Blue"
2004: "Mistaken Identity"
2005: "Almost Here" (z Brian McFadden)
2005: "A Little To Late"
2005: "Be Strong"
2005: "Last Night On Earth"
2006: "Together We Are One"
2007: "Fragile"
2007: "In This Life"
2007: "Believe Again"
2008: "You Will Only Break My Heart"
2008: "I Can't Break It To My Heart"
 
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*