celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






David Charvet

David Charvet, właściwie David Franck Guez (ur. 15 maja 1972 roku w Lyon, we Francji) - francuski aktor i piosenkarz na stałe zamieszkały w Stanach Zjednoczonych.

Jest synem urodzonego w Tunezji Żyda biznesmena Paula Gueza i Francuzki Christiane Charvet. Ma pięć sióstr i jednego brata. Kiedy miał dziewięć lat, jego rodzice rozstali się i wraz z ojcem przeniósł się do Stanów Zjednoczonych. We wczesnych latach 90. otrzymał Kartę Stałego Pobytu Stanów Zjednoczonych.

Zabłysnął w serialu Słoneczny patrol (Baywatch, 1992-96) jako Matt Brody oraz operze mydlanej Aarona Spellinga Melrose Place (1996-98) w roli Craiga Fielda. Pojawił się także w serialu CBS Serca Zachodu (Harts of the West, 1994).

W 1997 roku rozpoczął swoją karierę we Francji w Europie jako piosenkarz. Nagrał trzy albumy: David Charvet (1997), Leap of Faith (2002) i Se laisser quelque chose (2004).

Spotykał się z Pamelą Anderson, modelką Bar Refaeli. Od 2006 roku jest związany z modelką Brooke Burke (ur. 8 września 1971), z którą ma córkę Heaven Rain (ur. 8 stycznia 2007) i syna Shayę (ur. 5 marca 2008).


Filmografia

filmy wideo
2008: Zielony promień (Green Flash) jako Cameron Day
2008: Więźniowie słońca (Prisoners of the Sun) jako Doug Adler
1999: Randka z księciem (Meet Prince Charming) jako Jack Harris

filmy TV
1996: Awaryjne lądowanie (Angel Flight Down) jako Brad Brown
1995: Uwiedziony i zdradzony (Seduced and Betrayed) jako Dan Hiller
1995: Słoneczny patrol: Forbidden Paradise (Baywatch: Forbidden Paradise) jako Mat Brody
1995: Derby jako Cass Sundstrom

seriale TV
1996-98: Melrose Place jako Craig Field
1994: Serca Zachodu (Harts of the West) jako Tad
1992-96: Słoneczny patrol (Baywatch) jako Matt Brody

Dyskografia

albumy
Se laisser quelque chose (2004)
Leap of Faith (2002)
David Charvet (1997)

single
"Sometimes it rains" (2006)
"Je te dédie" (2004)
"Take you there" (2003)
"Apprendre à aimer" (Teach me how to love) (2002)
"Jusqu'au bout" (Leap of faith) (2002)
"Regarde-toi" (1997)
"Should I Leave" (1997)
 
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*