celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Colin Farrell

Colin James Farrell (ur. 31 maja 1976 roku w Dublinie) – irlandzki aktor filmowy i telewizyjny.

Jest najmłodszym synem Rity i Eamona Farrella, irlandzkiego piłkarza i footballisty grającego w latach 60. w reprezentacji irlandzkiego klubu Shamrock Rovers. Ma jednego brata Emmona Farrella Jr. i dwie siostry – Catherine (ur. 1971) i Claudine (ur. 1973). Dorastał w Castleknock. Studiował aktorstwo w Gaiety School of Drama w Dublinie. Brał udział w przesłuchaniu dla kandydatów do irlandzkiego zespołu Boyzone, ale jego kandydatura została odrzucona, gdyż pozostali członkowie grupy bali się, że Farrell zdominuje cały boysband. Przez rok źródłem jego utrzymania był taniec w stylu westernowym. Potem wyjechał do Australii i został aktorem. Po raz pierwszy pojawił się na srebrnym ekranie w serialu BBC Ballykissangel (1996). Niepostrzeżenie po roli w dramacie wojennym Kraina tygrysów (Tigerland, 2000) zdobył opinię jednego z najzdolniejszych aktorów młodego pokolenia oraz nagrodę krytyków filmowych w Bostonie i Londynie.

Zwrócił na siebie uwagę krytyków w kolejnych filmach. Swój talent aktorski potwierdził rolą oficera zaopatrzeniowego uwięzionego przez Niemców w dramacie wojennym Wojna Harta" ("Hart's War, 2002), otrzymując Złoty Puchar na festiwalu filmowym w Szanghaju. Za rolę w tym filmie zainkasował 2,5 mln dolarów. Następnie został zaangażowany przez Stevena Spielberga w filmie Raport mniejszości (Minority Report, 2002), gdzie u boku Toma Cruise'a zagrał postać detektywa. Rok 2003 przyniósł mu udział w pięciu produkcjach: Rekrut (The Recruit), Intermission, S.W.A.T. Jednostka Specjalna (S.W.A.T.), Veronica Guerin czy w ekranizacji słynnego komiksu, Daredevil.

Kiedy Oliver Stone obsadził go w nominowanej do antynagrody Złotej Maliny tytułowej roli króla Macedonii w historycznej epopei Aleksander (Alexander, 2004), Farrell dostał za główną rolę 15 milionów dolarów, po czym stwierdził, że dziwnie się czuje, gdy na jego konto wpływają takie sumy. Ale nie przeszkodziło mu to narazić producentów filmu na jeszcze większe koszty, gdy musieli pokryć jego rachunek za alkohol i zdemolowanie hotelu Le Meridien w Marrakeszu. Po tym wybryku zażądano od Farrella poddania się kuracji odwykowej. Całkowita abstynencja była też warunkiem jego zaangażowania do roli detektywa Jamesa 'Sonny'ego' Crocketta w filmie sensacyjnym Policjanci z Miami (Miami Vice, 2006).

Był żonaty z Amelią Warner (od 17 lipca 2001 do listopada tego samego roku). Spotykał się m.in. z Britney Spears (2003), Demi Moore, Lindsay Lohan i Angeliną Jolie, Nicole Narain, aktorką Maeve Quinlan, modelką Hazel Kareswarren (w kwietniu 2003) oraz z modelką Kim Bordenave (2002), z którą ma syna Jamesa (ur. 12 września 2003). Jego syn, James jest niepełnosprawny, cierpi na zespół Angelmana. Colin od stycznia 2008 spotyka się z brytyjską pisarką, Emmą Forrest. Mówi się o nim, iż jest wschodzącą gwiazdą Hollywood. Sam Colin, uśmiecha się szelmowsko i mówi, że bawi go to całe zamieszanie wokół jego osoby. Żartuje, iż jeżeli to wszystko się skończy, wróci do rodzinnego Dublina i założy kiosk z frytkami. Szczególnie głośno było o nim po tym, jak do Internetu wyciekł amatorski film porno jego autorstwa, na którym Colin uprawia seks ze swoją byłą dziewczyną Nicole Narain.


Filmografia
1996: Ballykissangel
1996: Zniknięcie Fibara jako epizod
1996: Pie in the Sky
1997: Drinking Crude
1998: Wszystko przez tancerza (Falling for a Dancer) jako Daniel McCarthey
1999: The War Zone
1999: Love in the 21st Century
1999: David Copperfield jako mleczarz
2000: Ordinary Decent Criminal
2000: Kraina Tygrysów (Tigerland)
2001: Bandyci (American Outlaws)
2002: Raport mniejszości (Minority Report) jako Ed Witwer
2002: Wojna Harta (Hart's War) jako Porucznik Tommy Hart
2002: Telefon (Phone Booth) jako Stuart Shepard
2003: Rekrut (The Recruit)
2003: Daredevil jako Bullseye
2003: Veronica Guerin
2003: S.W.A.T. Jednostka Specjalna (S.W.A.T.) jako Jim Street
2003: Intermission
2004: Dom na krańcu świata (A Home at the End of the World)
2004: Aleksander (Alexander) jako Aleksander Macedoński
2005: Podróż do Nowej Ziemi (The New World) jako John Smith
2005: Scrubs – jako Billy Callahan
2006: Pytając o miłość jako Arturo Bandini
2006: Miami Vice jako detektyw James "Sonny" Crockett
2006: Borgia jako Cesare
2006: I'm Not There
2007: Sen Kasandry
2007: Pride and Glory
2008: Tree of Life
2008: Dirt Music
2008: Najpierw strzelaj, potem zwiedzaj jako Ray
 
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*