celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Christopher Walken

Christopher Walken, właśc. Ronald Walken (ur. 31 marca 1943 w Nowym Jorku) – amerykański aktor filmowy, telewizyjny i teatralny, reżyser. Zdobywca Oskara dla najlepszego aktora drugoplanowego w 1978, za rolę w Łowcy jeleni Michaela Cimino.

Z racji swej specyficznej urody z reguły obsadzany w rolach psychopatów, szaleńców i ludzi pozostających na marginesie życia. Równie często pokazuje się na ekranie jako filmowy czarny charakter np. lokalny gangster. Znany także z brawurowej sekwencji tanecznej w teledysku Fatboy Slima Weapon of choice (w pierwszych latach kariery Walken występował w musicalach).


Filmografia
1977: Annie Hall
1978: Łowca jeleni
1981: Psy wojny
1983: Martwa strefa
1985: Zabójczy widok
1988: Fasolowa Wojna
1990: Król Nowego Jorku
1992: Powrót Batmana
1992: Świat Wayne'a 2
1994: Pulp Fiction
1995: Na żywo
1995: Armia Boga
1996: Pogrzeb (Funeral, The)
1996: Ostatni sprawiedliwy
1999: Jeździec bez głowy
2002: Złap mnie, jeśli potrafisz
2003: Kangur Jack
2004: Żony ze Stepford
2006: Klik: i robisz, co chcesz
2006: Człowiek roku
2006: Fade to Black
2007: Balls of Fury
2007: Lakier do włosów
 
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*