celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Christina Applegate

Christina Applegate (ur. 25 listopada 1971 roku w Hollywood w Kalifornii) – amerykańska piosenkarka i aktorka, córka producenta muzycznego Roberta Applegate'a i piosenkarki Nancy Priddy.

3 sierpnia 2008 roku wykryto u niej raka piersi we wczesnym stadium[1][2]. Rzeczniczka Christiny Applegate stwierdziła, że aktorka poddała się zalecanej kuracji i lekarze są pewni jej całkowitego powrotu do zdrowia[3].

19 sierpnia 2008 roku Christina Applegate potwierdziła oficjalnie, że poddała się usunięciu obu piersi z powodu choroby[4]. Aktorka przeszła operację rekonstrukcji piersi[5].

Filmografia
2009: Everything Is Going to Be Just Fine jako Elizabeth Montgomery
2008: The Rocker jako Amanda Wood
2007: Samantha Who? jako Samantha
2007: Farsa pingwinów jako Melissa (głos)
2005: Tilt-A-Whirl jako klientka
2004: Surviving Christmas
2004: Legenda telewizji (Anchorman: The Legend of Ron Burgundy)
2004: Employee of the Month
2003: Grand Theft Parsons
2003: Wonderland
2003: View from the Top
2003: Heroes
2002: Ostrożnie z dziewczynami (The Sweetest Thing)
2001: Sol Goode
2001: Goście w Ameryce
2000: The Giving Tree
1999: Out in Fifty
1998: Jej cały świat (Jesse)
1998: Mafia!
1998: The Big Hit
1998: Claudine's Return
1997: Donikąd (Nowhere)
1996: Marsjanie atakują!
1995: Vibrations
1995: Wild Bill
1995: Across the Moon
1994-2004: Przyjaciele (org. Friends) jako Amy Green – młodsza siostra Rachel
1987-1997: Świat według Bundych (org. Married with children) jako Kelly Bundy
1991: Nie mów mamie, że niania nie żyje (Don't Tell Mom the Babysitter's Dead)
1990: Streets
1988: Dance 'Til Dawn
1981: Beatlemania
1981: Jaws of Satan

Wystąpiła gościnnie w teledysku do piosenki "A Public Affair" Jessiki Simpson
 
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*