celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Chris Rock

Chris Rock (ur. 7 lutego 1965 w Andrews w Karolinie Południowej) – amerykański komik i aktor, scenarzysta, producent telewizyjny, producent i reżyser filmowy. Comedy Central wybrało go piątym najlepszym komikiem występującym na żywo, wszech czasów.

Ten artykuł wymaga dopracowania zgodnie z zaleceniami edycyjnymi.
Należy w nim poprawić: poprawić styl/końcówki i zwikizować dodane fragmenty.
Dokładniejsze informacje o tym, co należy poprawić, być może znajdują się na stronie dyskusji tego artykułu w sekcji Dopracować
Po wyeliminowaniu wskazanych powyżej niedoskonałości prosimy usunąć szablon {{Dopracować}} z kodu tego artykułu.

Urodził się w Południowej Karolinie. Krótko po jego narodzinach rodzice przenieśli się do Brooklinu. Matka była nauczycielką i pracownikiem socjalnym (zajmowała się upośledzonymi umysłowo), Ojciec był kierowcą ciężarówki, później dostawcą gazet. Ma pięcioro młodszego rodzeństwa.

Zaczął karierę komika w sieci klubów Catch a Rising Star w Nowym Yorku. Tam zauważył go Eddie Murphy, który się z nim zaprzyjaźnił oraz pomógł mu w karierze. Eddie dał Chrisowi jego pierwszą rolę w filmie Beverly Hills Cop II. W 1990 został członkiem obsady Saturday Night Live. Chris Rock, Chris Farley, Adam Sandler i David Spade - nowi członkowie obsady dali się poznać jako Bad Boys of SNL. W 1991 wydał swój pierwszy album komediowy Born Suspect oraz zdobył uznanie jako uzależniony od kokainy Pookie w filmie New Jack City. W 1993 odszedł z SNL i zaczął występować w In Living Color. Program ten w tym czasie nie był już popularny i został zdjęty z anteny parę miesięcy później. Rock zdecydował się skupić na karierze filmowej. Napisał i zagrał w CB4 film ten jednak nie odniósł sukcesu, Chis opuścił Hollywood i postanowił zostać komikiem. W 1998 występował w HBO w swoim cyklu komediowym Big Ass Jokes, ale dopiero jego drugi show, kontrowersyjny Bring The Pain (1996) dał mu sławę jednego z najlepszych komików w branży. Za Bring The Pain dostał 2 nagrody Emmy. Prowadził w HBO talk show The Chris Rock Show za który także dostał nagrodę Emmy. Praca w telewizji dała mu w sumie 3 nagrody Emmy i 15 nominacji.


Wybrana filmografia
1984-1989: Policjanci z Miami (Miami Vice) jako Carson (1987)
1987: Gliniarz z Beverly Hills II (Beverly Hills Cop II) jako parkingowy
1996: Sierżant Bilko (Sgt. Bilko) jako Oster
1997: Wielki Biały Ninja (Beverly Hills Ninja) jako Joey
1998: Zabójcza broń 4 (Lethal Weapon 4) jako Lee Butters
1999: Dogma jako Rufus
2000: Siostra Betty (Nurse Betty) jako Wesley
2001: Down to Earth jako Lance Barton
2002: Bad Company jako Kevin Pope/Jake Pope
2005: Madagascar - Marty
2007: Film o pszczołach
 
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*