celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Chiaki Kuriyama

Chiaki Kuriyama (ur. 10 października 1984 roku w Tsuchiura) - japońska modelka, gimnastyczka i aktorka. Już od najmłodszych lat znana była wśród japońskich modelek. Pierwsze kroki w branży filmowej stawiała już w 1995 roku. Ale dopiero jej rola w filmie Battle Royal dała jej rozgłos i otworzyła drogę na zachód. To właśnie dzięki niej Quentin Tarantino zaproponował jej angaż do swojego filmu Kill Bill. Kreacja Morderczej licealistki Gogo Yubari zagwarantowała jej popularność w USA. I ostatecznie ukształtowała jej wizerunek. Do dziś jest kojarzona z wojowniczą nastolatką w uczniowskim mundurku.


Filmografia:
1995: Toire no Hanako-San
1995: Gonin
1999: Eden's Bowy(Jako Konyako Persia)
1999: Shikoku
2000: Ju-on(Jako Mizuho Tamura)
2000: Battle Royal(Jako Takako Chigusa)
2000: Tajuu jinkaku tantei saiko - Amamiya Kazuhiko no kikan
2000: Kamen gakuen
2001: R-17
2003: Itsuka 'A' torein ni notte(Jako Yuki Noguchi)
2003: Kill Bill(Jako Gogo Yubari)
2003: Klątwa Ju-on
2004: Kagen no tsuki(Jako Mizuki)
2004; Kill Bill 2(Jako Gogo Yubari)
2005: Scrap Heven
2005: W stronę słońca(Jako córka gubernatora)
2005: Yôkai daisensô
2005: Azumi 2: Miłość albo śmierć(Jako Kozue)
2007: Tokkyu Tanaka 3 Go(Jako Meguro Terumi)
2007: Ekusute(Jako Yuko Mizushima)
2008: Kids(Jako Shiho)
2008: Sukai kurora
2008: Ashita no Kita Yoshio
2009: Teken(W planie)
 
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*