celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Chad Michael Murray

Chad Michael Murray (ur. 24 sierpnia 1981 w Buffalo w stanie Nowy Jork w USA), amerykański aktor i model.

Już w wieku 5 lat lubił występować przed swoją liczną rodziną: trzema braćmi, siostrą i jednym przyrodnim bratem. W wieku 15 lat doznał kontuzji i musiał przerwać swoją karierę footballową. Został przewieziony do szpitala i jedna z pielęgniarek zasugerowała mu zawód modela. Dwa lata później wygrał stypendium w agencji modeli w rodzinnym mieście i zaczął występować w Orlando. W 1999 roku był już modelem Sketchers, Tommy’ego Hilfigera i Gucciego. Rok później zagrał rolę Tristana DuGreya w serialu Kochane kłopoty (Gilmore Girls, 2000-2001). Największą popularność przyniosła mu jednak rola Lucasa Scotta w serialu Pogoda na miłość (One Tree Hill, 2003-2008).

Ma 183 cm wzrostu.
W styczniu 2005 roku zajął 22 miejsce w rankingu na "25 największych nastoletnich idoli telewizji".
Zajął 6 miejsce w rankingu na "Najgorętszego nowego przystojniaka 2004 roku".
Ma 4 braci (Rex, Nick, Brandon i Tyler) oraz siostrę (Shannon).
Odrzucił rolę Ryana Atwooda w serialu "Życie na fali" (2003) na rzecz roli Lucasa Scotta w serialu "Pogoda na miłość" (2003).

Filmografia
1998 do 2003 Jezioro marzeń (Dawson's Creek) jako Charlie Todd
2000 do 2001 Kochane Kłopoty (Gillmore Girls) jako Tristan DuGrey
2001 Długa droga do domu (Aftermath) jako Sean
2001 Megiddo (Megiddo: The Omega Code 2) jako David Alexander
2003 Zakręcony piątek (Freaky Friday) jako Jake
2003 do 2008 Pogoda na miłość (One Tree Hill) jako Lucas Scott
2003 Samotny strażnik (The Lone Ranger) jako Lone Ranger
2004 Historia Kopciuszka (A Cinderalla Story) jako Austin Ames
2005 Dom woskowych ciał (House of Wax) jako Nick Jones
2006 Odwaga i nadzieja jako Jordan Owens

Gościnnie
2000 Diagnoza morderstwo (Diagnosis Murder) jako Ray Santucci
2000 Undressed jako Dan
2002 Kryminalne zagadki Las Vegas (CSI: Crime Scene Investigation) jako Tom Haviland
 
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*