celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Catherine Zeta Jones

Catherine Zeta-Jones (ur. 25 września 1969 w Swansea jako Catherine Jones) – brytyjska aktorka filmowa, mieszkająca w Stanach Zjednoczonych.

Urodziła się w rodzinie walijskiego robotnika zatrudnionego w fabryce słodyczy. Jej matka była szwaczką. Pierwsze kroki sceniczne stawiała w swojej rodzinnej miejscowości w zespole ludowym. Mając 15 lat wyjechała do Londynu. W wieku 19 lat zagrała główną role w serialu 42. ulica. Przełomem w jej karierze była rola w Masce Zorro gdzie wystąpiła u boku Antonio Banderasa.

18 listopada 2000 poślubiła Michaela Douglasa i ma z nim dwojkę dzieci: syna Dylan Michae (ur. r. 2000) i córkę Carys Zeta (ur. r. 2003).


Filmografia

aktorka [edytuj]
1990: Les Mille et une nuits jako Szeherezada
1991: Out of the Blue jako Chirsty
1991: Love at First Sight: Resurgence
1991-1993: The Darling Buds of May jako Mariette Larkin
1992: Kolumb odkrywca jako The Discovery
1992-1993: Kroniki młodego Indiany Jonesa jako Maya (1992)
1993: Awantura o spadek jako Kitty
1994: Miłość z wrzosowiska jako Eustacia Vye
1994: The Cinder Path jako Victoria Chapman
1995: Katarzyna Wielka jako Katarzyna
1995: Lazurowy dynamit jako Chloe
1996: Fantom jako Sala
1996: Titanic jako Isabella Paradine
1998: Maska Zorro jako Elena Montero/Elena Murrieta
1999: Młody Indiana Jones - Bohaterowie pustyni jako Maya
1999: Osaczeni jako Gin Baker
1999: Nawiedzony - niektóre domy rodzą się złe jako Theodora
2000: Traffic jako Helena Ayala
2001: Ulubieńcy Ameryki jako Gwen Harrison
2002: Chicago jako Velma
2003: Sindbad: Legenda siedmiu mórz jako Marina
2003: Okrucieństwo nie do przyjęcia jako Marylin Rexroth
2004: Terminal jako Amelia Warren
2004: Ocean's Twelve: Dogrywka jako Isabel Lahiri
2004: Smoke & Mirrors jako Colette
2005: Legenda Zorro jako Elena
2007: Życie od kuchni jako Kate Armstrong
2008: Stompanato jako Lana Turner
 
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*