celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Bruce Willis

        Walter Bruce Willis (ur. 19 marca 1955 r. w Idar-Oberstein, Niemcy) – amerykański aktor i piosenkarz.

Syn Niemki Marlene, pracowniczki banku, i amerykańskiego żołnierza Davida Willisa (pracownika bazy wojskowej w Oberstein)Kiedy miał dwa lata, rodzice wrócili do Ameryki. Po ukończeniu liceum był mechanikiem i kierowcą. W 1975 zdał na wydział aktorski. Karierę aktorską rozpoczynał w teatrze. Dzisiaj jest także liderem zespołu bluesowego The Accelerators. Gra w nim na harmonijce ustnej oraz śpiewa.
21 listopada 1987 ożenił się z aktorką Demi Moore. Rozwiedli się 18 października 2000. Para ma trzy córki:


Filmografia:
2009: Morgan's Summit
2009: Last Full Measure, The
2008: What Just Happened? (on sam)
2008: Pinkville jako William R. Peers
2008: Assassination of a High School President jako John T. Kirkpatrick
2008: Solace
2007: Analog Hero in a Digital World: Making of 'Live Free or Die Hard' (on sam)
2007: Grindhouse: Planet Terror (Grindhouse vol. 2) jako Porucznik Muldoon
2007: Szklana pułapka 4.0 (Live Free or Die Hard) jako John McClane
2007: Astronaut Farmer, The
2007: Ktoś całkiem obcy (Perfect Stranger) jako Harrison Hill
2007: Daisy Scarlett: Semper Occultus
2006: Hip Hop Project, The (on sam)
2006: Skok przez płot (Over the Hedge) jako R.J (głos)
2006: 16 przecznic (16 Blocks) jako Jack Mosley
2006: Zabójczy numer (Lucky Number Slevin) jako Pan Goodkat
2006: Boffo! (Boffo! Tinseltown's Bombs and Blockbusters) jako Dr. Malcolm Crowe (zdjęcia archiwalne) (niewymieniony w czołówce)
2006: Fast Food Nation jako Harry
2006: Alpha Dog jako Sonny Truelove
2006: Meet the Cast of 'Over the Hedge' (on sam)
2005: A&E Biography: Bruce Willis jako on sam
2005: Cinema mil jako on sam (zdjęcia archiwalne)
2005: Osaczony (Hostage) jako Jeff Talley
2005: Sin City – Miasto grzechu (Sin City) jako Hartigan
2004: Geniusz – Wieczór z Rayem Charlesem (Genius – A Night For Ray Charles) jako on sam
2004: Jak ugryźć 10 milionów 2 (Whole Ten Yards, The) jako Jimmy 'The Tulip' Tudeski
2004: Ocean's Twelve: Dogrywka (Ocean's Twelve) jako on sam (niewymieniony w czołówce)
2004: Pulp Fiction on a Dime: A 10th Anniversary Retrospect jako on sam (zdjęcia archiwalne)
2003: Scene 71 Filmmakers Workshop jako on sam
2003: Łzy słońca (Tears of the Sun) jako porucznik A.K. Waters
2003: Journey to Safety: Making 'Tears of the Sun' jako on sam
2003: Aniołki Charliego: Zawrotna szybkość (Charlie's Angels: Full Throttle) jako William Rose Bailey (niewymieniony w czołówce)
2003: Rugratsy szaleją (Rugrats Go Wild!) jako Spike (głos)
2002: Sixth Sense: Reflections from the Set, The jako on sam
2002: Pulp Fiction: The Facts jako on sam
2002: Inside 'Bandits' jako on sam
2002: Wojna Harta (Hart's War) jako Pułkownik William McNamara
2002: True West jako Lee
2002: Grand Champion jako CEO
2001-2004: Rank jako on sam (gościnnie)
2001: Włamanie na śniadanie (Bandits) jako Joe Blake
2000: Film-Fest DVD: Issue 3 – Toronto (on sam)
2000: Conversations with Jon Turteltaub jako on sam
2000: Dzieciak (Kid, The) jako Russ Duritz
2000: Kid Becomes the Kid, A jako on sam
2000: Jak ugryźć 10 milionów (Whole Nine Yards, The) jako Jimmy
2000: Niezniszczalny (Unbreakable) jako David Dunne
1999: Franky Goes to Hollywood jako on sam
1999: Śniadanie mistrzów (Breakfast of Champions) jako Dwayne Hoover
1999: Tylko miłość (Story of Us, The) jako Ben Jordan
1999: Szósty zmysł (Sixth Sense, The) jako Malcolm Crowe
1998-2006: Różowe lata siedemdziesiąte (That '70s Show) jako Vic (gościnnie)
1998: Armageddon jako Harry Stamper
1998: Kod Merkury (Mercury Rising) jako Art Jeffries
1998: Jackie Chan: My Story jako on sam
1998: Stan oblężenia (Siege, The) jako Gen. William Devereaux
1997-2002: Ally McBeal jako Dr. Nickle (nie wymieniony w czołówce) (gościnnie)
1997: Szakal (Jackal, The) jako The Jackal
1997: Hamster Factor and Other Tales of Twelve Monkeys, The jako on sam (niewymieniony w czołówce)
1997: Piąty element (Fifth Element, The) jako Korben Dallas
1996: Bruno the Kid: The Animated Movie jako Bruno the Kid
1996: Ostatni sprawiedliwy (Last Man Standing) jako John Smith
1996: Beavis i Butt-Head zaliczają Amerykę (Beavis and Butt-Head Do America) jako Muddy Grimes
1995: 12 małp (Twelve Monkeys) jako James Cole
1995: Szklana pułapka 3 (Die Hard: With a Vengeance) jako John McClane
1995: Cztery pokoje (Four Rooms) jako Leo (niewymieniony w czołówce)
1994: Barwy nocy (Color of Night) jako Dr Bill Capa
1994: Małolat (North) jako Narrator
1994: Pulp Fiction jako Butch Coolidge
1994: HBO First Look (gościnnie) (on sam)
1994: Naiwniak (Nobody's Fool) jako Carl Roebuck
1994-2004: Przyjaciele (Friends) jako Paul Stevens (gościnnie)
1993: W krzywym zwierciadle: Strzelając śmiechem (Loaded Weapon 1) jako Właściciel nie tego domu
1993: Pole rażenia (Striking Distance) jako Tom Hardy
1992-1999: Szaleję za tobą (Mad About You) (gościnnie)
1992: Gracz (Player, The) jako w roli siebie samego
1992: Ze śmiercią jej do twarzy (Death Becomes Her) jako Ernest Menville
1991: Motywy zbrodni (Mortal Thoughts) jako James Urbanski
1991: Billy Bathgate jako Bo Widerberg
1991: Ostatni skaut (Last Boy Scout, The) jako Joe Hallenbeck
1991: Hudson Hawk jako Hudson Hawk
1990: Fajerwerki próżności (Bonfire of the Vanities, The) jako Peter Fallow
1990: Sinatra 75: The Best Is Yet to Come jako on sam
1990: I kto to mówi 2 (Look Who's Talking Too) jako Mikey (głos)
1990: Die Harder: The Making of 'Die Hard 2' jako on sam
1990: Szklana pułapka 2 (Die Hard 2) jako John McClane
1989: I o to chodzi! (That's Adequate)
1989: I kto to mówi (Look Who's Talking) jako Mikey (głos)
1989: Na wrogiej ziemi (In Country) jako Emmett Smith
1988-1997: Roseanne jako on sam (niewymieniony w czołówce) (gościnnie)
1988: Return of Bruno, The jako Bruno Radolini
1988: Zachód słońca (Sunset) jako Tom Mix
1988: Szklana pułapka (Die Hard) jako John McClane
1987: Randka w ciemno (Blind Date) jako Walter Davis
1987-1988: Dolly (gościnnie) (on sam)
1985-1989: Na wariackich papierach (Moonlighting) jako David Addison
1985-1989: Twilight Zone, The jako Peter Jay Novins (1985) (gościnnie)
1984-1989: Policjanci z Miami (Miami Vice) jako Tony Amato (gościnnie)
1983: Strefa mroku (Twilight Zone: The Movie)
1982: Werdykt (Verdict, The) jako Courtroom Observer
1980: Pierwszy śmiertelny grzech (First Deadly Sin, The) jako Man Entering Diner as Delaney
1980: Guru kommt, Ein jako Extra

Producent:
2007: Szklana pułapka 4.0 (Live Free or Die Hard)
2006: Całe szczęście (Just My Luck)
2006: 16 przecznic (16 Blocks)
2005: Osaczony (Hostage)
2003: Łzy słońca (Tears of the Sun)
2000: Jak ugryźć 10 milionów (Whole Nine Yards, The)

Producent Wykonawczy:
2006: Hip Hop Project, The
2004: Dotyk zła (Touching Evil)
2002: Łowca krokodyli (Crocodile Hunter: Collision Course, The)
2002: True West


Mierzy 182 cm wzrostu.
Urodził się w bazie wojskowej w Niemczech.
Zegarek nosi do góry nogami i z tarczą na wewnętrznej stronie nadgarstka. Można to zauważyć w jego filmach (Szklana Pułapka 3, Kod Merkury etc.), w których nie poproszono go aby założył go "normalnie".
24 czerwca 1998 razem z Demi Moore ogłosili, że po 11 latach małżeństwa rozwodzą się. Przyczyna nie została podana.
Jego matka Marlene urodziła się w Kassel, Niemcy.
Jako pierwszy aktor w historii "zagrał" w grze video. Nikt przed nim nie przygotował podkładu głosowego razem z cyfrowym rejestrowaniem ruchów ciała, które zostałyby dodane do gry video.
Przyjaciele Bruce'a mówią, że jako dziecko bardzo się jąkał.
Oryginalnie to Bruce Willis miał zagrać Terry'ego Benedict'a w Ocean's Eleven, ale odrzucił propozycję.
Blizna jaką ma na prawym barku to wynik operacji jaką musiał przejść z powodu komplikacji ze złamanym ramieniem. Kawałek mięśnia musiał zostać wycięty.
Umie grać na harmonijce.
Był gościem specjalnym na ślubie swojej byłej żony Demi Moore i Ashton'a Kutcher'a.
Wziął ślub z Demi Moore w hotelu Golden Nugget w Las Vegas
Uwielbia drużynę NFL New York Jets
Prowadził Saturday Night Live
 
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*