celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Brittany Murphy

       Brittany Anne Murphy (nazwisko rodowe Bertolotti, ur. 10 listopada 1977 r. w Atlancie) – amerykańska aktorka filmowa i piosenkarka.
Jest córką Sharon Murphy i Angelo Bertolottiego. Jej rodzice rozwiedli się krótko po jej urodzeniu. Następnie przeniosła się z mamą do New Jersey. Murphy jest baptystką, zaś uczęszczała do szkoły luterańskiej. Kiedy skończyła dziewięć lat, zagrała w wokalnej wersji Les Misérables.

W wieku czternastu lat zagrała w serialu Drexell's Class, gdzie wcieliła się w rolę Brendy Drexell. Następnie zagrała w filmie Almost Home jako Molly Morgan. Potem wystąpiła w takich filmach, jak Clueless, Przerwana lekcja muzyki, Nikomu ani słowa czy 8. Mila. W główną rolę nastoletniej Jody Marken wcieliła się w slasherze Krew niewinnych.

Na wiosnę 2006 roku z Paulem Oakenfoldem nagrała singel Faster Kill Pussycat.

Filmografia:
Drexell's Class (1991-1992) jako Brenda Drexell
Rodzinne marzenia (Family Prayers, 1993) jako Elsie
Almost Home (1993) jako Molly Morgan
Jak dwie krople czekolady (Sister, Sister, 1994-1999) jako Sarah, występ gościnny
Clueless (1995) jako Tai Fraiser
Spojrzenie mordercy (Freeway, 1996) jako Rhonda
Podwójne ryzyko (Double Jeopardy, 1996) jako Julia Marie Neuland
Odjazd (Drive, 1997) jako Deliverance Bodine
Bongwater (1997) jako Mary
Bobby kontra wapniaki (King of the Hill, 1997) jako Luanne Platter/Joseph Gribble, 12 lat (głos)
Pepper Ann (1997) jako Tank the 8th grader (głos)
Zwyczajne marzenia (Falling Sky, 1998) jako Emily Nicholson
Armia Boga II (The Prophecy II, 1998) jako Izzy
David i Lisa (David and Lisa, 1998) jako Lisa
Zack i Reba (Zack and Reba, 1998) jako Reba Simpson
Phoenix (1998) jako Veronica
Przerwana lekcja muzyki (Girl, Interrupted, 1999) jako Daisy
Zabójcza piękność (Drop Dead Gorgeous, 1999) jako Lisa Swenson
Arytmetyka diabła (The Devil's arithmetic, 1999) jako Rivkah
Trixie (2000) jako Ruby Pearli
The Audition (2000) jako Daniella
Angels! (2000) jako Nurse Bellows
Wspólny mianownik (TV) (Common Ground, 2000) jako Dorothy Nelson
Krew niewinnych (Cherry Falls, 2000) jako Jody Marken
Sidewalks of New York (2001) jako Ashley
Nikomu ani słowa (Don't Say a Word, 2001) jako Elisabeth Burrows
Chłopaki mojego życia (Riding In Cars With Boys, 2001) jako Fay
Letnia przygoda (Summer Catch, 2001) jako Dede Mulligan
Facet z odzysku (You Stupid Man, 2002) jako aktorka
Spun (2002) jako Nikki
8. Mila (8 Mile, 2002) jako Alex
Something In Between (2002) jako Sky
Dobry piesek (Good Boy!, 2003) jako Nelly (głos)
Nowożeńcy (Just Married, 2003) jako Sarah McNerney
Dziewczyny z wyższych sfer (Uptown Girls, 2003) jako Molly Gunn
Czarna książeczka (Little Black Book, 2004) jako Stacy
Nigdylandia (Neverwas, 2005) jako Maggie Blake
Sin City: Miasto Grzechu (Sin City, 2005) jako Shellie
Tydzień kawalerski (2006) jako Sue
Miłość i inne nieszczęścia (Love and Other Disasters, 2006) jako Emily 'Jacks' Jackson
Happy Feet: Tupot małych stóp (Happy Feet, 2006) jako Gloria (głos)
Siedem żyć (2006) jako Krista
Sin City 2 (2008) jako Shellie
 
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*