celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Britney Spears

        Britney Jean Spears (ur. 2 grudnia 1981 w Kentwood, Luizjana, w Stanach Zjednoczonych[1]), amerykańska piosenkarka pop, tancerka, aktorka. Nazywana jest również "księżniczką popu". Była najmłodszą artystką posiadającą swoją gwiazdę na "Alei gwiazd" w Hollywood (teraz są nimi Mary-Kate i Ashley Olsen). Jest laureatką nagrody grammy za piosenkę Toxic.
Britney Spears urodziła się w McComb w Mississippi, a wychowywała w stanie Kentwood w Louisianie. Jej matka Lynne Irene była nauczycielką, a ojciec - Jamie Parnell - budowniczym. Brat Britney, Bryan, pracuje jako manager i zarządza interesami rodziny Spears, natomiast jej młodsza siostra Jamie Lynn jest aktorką. Piosenkarka ma za sobą dwa małżeństwa - z Jasonem Alexandrem (anulowane) oraz z Kevinem Federlinem (zakończone rozwodem), z którym ma dwójkę dzieci – Seana Prestona i Jaydena Jamesa. Po rozwodzie z Kevinem, Britney postanowiła poświęcić się karierze muzycznej.

15 lutego 2007 r. - Britney udaje się na odwyk. Wraca do domu następnego dnia,
17 lutego 2007 r. - powrót na odwyk; wytrzymuje jedną noc,
15 czerwca 2007 r. - początek kłótni z matką,
25 lipca 2007 r. - mimo zakazu sądu, Britney zabiera dzieci do Las Vegas,
30 lipca 2007 r. - rozwód; koniec związku z Kevinem Federline' m,
9 września 2007 r. - pierwszy, długo oczekiwany występ Britney otwierający galę MTV Video Music Awards, który mimo niskiego poziomu wzbudził zainteresowanie singlem, płytą a także samą pop księżniczką.
Piosenkarka na początku stycznia 2008 przeżyła poważne załamanie nerwowe. Uważa się że przez Kevina Federline'a piosenkarka ucierpiała psychicznie i zaczęła dziwnie się zachowywać.
 

Britney Spears jako wokalistka nagrała 5 płyt oraz wydała 2 kompilacje (stan na rok 2008).
Albumy wokalistki sprzedały się w ponad 90 milionowym nakładzie, z czego aż 41,8 milionów zostało sprzedane w Stanach zjednoczonych. Przez tak dużą sprzedaż płyt Britney została okrzyknięta mianem "Księżniczki popu". Według serwisu Billboard jest najlepiej sprzedającą się artystką ostatniej dekady.
Dwa jej najpopularniejsze single – "...Baby One More Time" oraz "Oops!... I Did It Again" – osnute są mianem utworów kultowych, wpisujących się w kanon muzyki popowej.

Na początku roku 1999 pojawił się pierwszy singiel – "...Baby One More Time", dwa tygodnie później stacja MTV wyemitowała teledysk do tej piosenki. Wtedy piosenka w szybkim czasie zajęła pierwsze pozycje na listach przebojów w Stanach Zjednoczonych i MTV. Kilka miesięcy później w sklepach pojawiła się płyta ...Baby One More Time która w USA zdobyła status diamentowej płyty. Na całym świecie sprzedało się ponad 28 milionów kopii albumu.
W maju 2000 roku na rynku pojawiła się druga płyta Oops!... I Did It Again. Płyta od premiery była nr 1 w USA, Kanadzie, Japonii, Korei, Tajwanie, Francji, Niemczech, Holandii, Hiszpanii, Szewcji i 15 innych krajach na świecie. Płyta sprzedała się w łącznym nakładzie 26 milionów sztuk.
Listopad 2001 – na sklepowe półki trafił trzeci studyjny album pod tytułem Britney. Pierwszym singlem z płyty była piosenka "I'm a Slave 4 U" która różniła się od dotychczasowych piosenek Britney. Cała płyta była "bardziej odważna". Album sprzedał się w 15 milionach egzemplarzy.
18 listopada 2003 roku pojawił się czwarty album piosenkarki – In the Zone. Album promowany był przez singiel "Me Against the Music", który Britney wykonywała z Madonną. Album emanował seksem. Na albumie znalazła się piosenka "Toxic" za którą Britney otrzymała nagrodę Grammy. Album zakupiło ponad 10,3 miliona konsumentów.
Wszystkie powyższe albumy zadebiutowały na pierwszym miejscu sprzedaży albumów w USA

Wokalistka w 2005 roku roku rozpoczęła pracę nad albumem, który nigdy nie ujrzał światła dziennego, gdyż pracę nad nim zostały przerwane, ponieważ Spears dowiedziała się że jest w ciąży. Wokalistka wówczas zawiesiła swą karierę muzyczną oddając się opiece nad dzieckiem początkowo Seanem Prestonem i z czasem Jaydeyem Jamesem.

Spears powróciła do muzyki w 2007 roku.

W maju odbyła mini-trasę koncertową po Stanach Zjednoczonych pod nazwą The House of Blues – The M+M's Tour. 30 sierpnia 2007 amerykańskie stacje radiowe wyemitowały singel "Gimme More" – zwiastował on nadchodzący album – Blackout, który pojawił się na sklepowych półkach 30 października 2007 roku.

Singiel "Gimme More" stał się najczęściej pobieranym utworem muzycznym w sieci.
9 września wystąpiła na gali MTV Video Music Awards 2007. Występ na tej gali miał być powrotem Britney na scenę. Występ wzbudził wielkie zainteresowanie, przez co oglądalność gali była największa w jej historii – 7 milionów widzów.
30 października 2007 roku Jive Records wydał piąty studyjny album Britney Spears – Blackout. Album promował singel "Gimme More", który w bardzo krótkim czasie awansował na 3 pozycję Billboardu Hot 100 w USA. Singiel był jednym z najbardziej popularnych piosenek Spears w USA. Album jak dotąd (2008) sprzedał się w ilości ponad 5 milionów kopii. Billboard (USA) oraz NRJ (Francja) uznały Blackout za album roku 2007.

Dyskografia
1999: ...Baby One More Time
2000: Oops!... I Did It Again
2001: Britney
2003: In the Zone
2004: Greatest Hits: My Prerogative
2005: B in the Mix: The Remixes
2007: Blackout
2009: Szósty studyjny album - nowy album w produkcji

Trasy koncertowe

Britney podczas trasy koncertowej, wykonująca utwór "...Baby One More Time"1999: Hair Zone Mall Tour
1999: ...Baby One More Time Tour
2000: Crazy 2K Tour
2000: Oops!... I Did It Again World Tour
2001-2002: Dream Within a Dream Tour
2004: The Onyx Hotel Tour
2007: The M+M's Tour

Single
"...Baby One More Time" (1998)
"Sometimes" (1999)
"(You Drive Me) Crazy" (1999)
"Born to Make You Happy" (1999)
"From the Bottom of My Broken Heart" (1999)
"Oops!... I Did It Again" (2000)
"Lucky" (2000)
"Stronger" (2000)
"Don't Let Me Be the Last to Know" (2000)
"I'm a Slave 4 U" (2001)
"I'm Not a Girl, Not Yet a Woman" (2002)
"Overprotected" (2002)
"I Love Rock 'n' Roll" (2002)
"Anticipating" (2002)
"Boys" (2002)
"That's Where You Take Me" (2002)
"Me Against the Music" (2003)
"Toxic" (2004)
"Everytime" (2004)
"Outrageous" (2004)
"My Prerogative" (2004)
"Do Somethin'" (2005)
"Someday (I Will Understand)" (2005)
"And Then We Kiss" (2005)
"Gimme More" (2007)
"Piece of Me" (2007)
"Break the Ice" (2008)

Film
Ruthless! (musical, 1992)
The Mickey Mouse Club (program dla dzieci, 1993-1995)
Longshot (Longshot: The Movie) – 2000
Austin Powers i Złoty Członek (Austin Powers in Goldmember) – 2002
Crossroads - Dogonić marzenia (Crossroads) – 2002
Will & Grace (sitcom, 2006)
Jak poznałem waszą matkę (How I meet Your Mother sitcom) - 2008)
Britney Spears została "odkryta" w show biznesie głównie przez program "The Mickey Mouse Club", w którym występowała m. in. z Justinem Timberlakem oraz Christiną Agulierą.

Główną rolę zagrała w filmie "Crossroads - Dogonić marzenia". Wcieliła się w postać Lucy Wagner - dziewczynę która wyjechała do Los Angeles w poszukiwaniu matki, która ją porzuciła.

W 2008 roku Britney otrzymała propozycję zagrania w sitcomie "How I Meet Your Mother" - "Jak poznałem waszą matkę". Zagrała tam niewielką rolę sekretarki - Abby. Rola przyniosła jej dużą sympatię widzów. Odcinek z jej udziałem przyciągnął przed telewizory rekordową liczbę widzów, przez co producenci zaprosili Britney do kolejnego odcinka serialu.

 

 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*