celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Ben Stiller

        Benjamin Edward Stiller (ur. 30 listopada 1965 w Nowym Jorku) – amerykański aktor, reżyser, producent filmowy i pisarz.

W 1987 debiutował jako aktor w filmie Stevena Spielberga Imperium Słońca. W MTV prowadził program pt. Ben Stiller Show, jednak producenci nie zgodzili się na dalszą produkcję ponieważ nie odpowiadał im czarny humor i sarkazm autora - po trzech miesiącach zdjęto go z wizji. Wystąpił m.in. w teledyskach Rollin (Limp Bizkit), bad boy for life (Puff Daddy, the Big bad family), Tribute (Tenacious D) i w "Taylor" Jacka Johnsona.
13 maja 2000 poślubił Christine Taylor, z którą ma córkę Ella Olivia (ur. 2002) i syna Quinlan Dempsey (ur. 2005). Jest leworęczny.

Filmografia:
2008: Madagaskar 2 (Madagascar 2) - Lew Alex (głos)
2007: The Persuaders - Danny Wilde
2007: Used Guys
2007: Dziewczyna moich koszmarów
2006: Noc w muzeum (Night at the Museum) - Larry Daley
2006: Tenacious D in: The Pick of Destiny jako Maminsynek w sklepie muzycznym
2006: The Mirror
2006: Tropic Thunder
2005: In Search of Ted Demme - On sam
2005: Danny Roane: First Time Director - Ben
2005: Reżyser teledysków - Mark Romanek (The Work of Director Mark Romanek) - on sam
2005: Madagaskar (Madagascar) - Lew Alex (głos)
2004: Poznaj moich rodziców (Meet the Fockers) - Gaylord 'Greg' M. Focker
2004: Zabawy z piłką (Dodgeball: A True Underdog Story) - White Goodman
2004: Zawiść (Envy) - Tim Dingman
2004: Sledge: The Story of Frank Sledge - Dowódca
2004: Legenda telewizji (Anchorman: The Legend of Ron Burgundy) - Arturo Mendes
2004: Starsky i Hutch (Starsky & Hutch) - Dave Starsky
2004: Nadchodzi Polly (Along Came Polly) - Reuben Feffer
2003: Pauly Shore nie żyje (Pauly Shore Is Dead) - On sam
2003: Starsza pani musi zniknąć (Duplex) - Alex Rose
2002: Legend of the Lost Tribe - Renifer Robbie (głos)
2002: Biegnij Ronnie biegnij (Run Ronnie Run!) - On sam
2002: Inside the Playboy Mansion - On sam
2002: Kwaśne pomarańcze (Orange County) - Strażak
2001: America: A Tribute to Heroes - on sam
2001: Genialny klan (The Royal Tenenbaums) - Chas Tenenbaum
2001: Zoolander - Derek Zoolander
2000: AFI's 100 Years, 100 Laughs: America's Funniest Movies - on sam
2000: Poznaj mojego tatę (Meet the Parents) - Greg Focker
2000: The Independent - Gliniarz
2000: Zakazany owoc (Keeping the Faith) - Rabin Jakob Jake Schram
1999: Czarne i białe (Black and White) - Mark Clear
1999: Superbohaterowie (Mystery Men) - Mr Furious
1999: Wielki powrót (The Suburbans) - Jay Rose
1998: AFI's 100 Years... 100 Movies - on sam
1998: Efekt Zero (Zero Effect) - Steve Arlo
1998: Kochankowie z sąsiedztwa (Your Friends & Neighbors) - Jerry
1998: Wieczna północ (Permanent Midnight) - Jerry Stahl
1998: Sposób na blondynkę (There's Something About Mary) - Ted Stroehmann
1996: Farciarz Gilmore (Happy Gilmore) - Sanitariusz w domu pogodnej starości
1996: Telemaniak (The Cable Guy) - Sam Sweet/Stan Sweet
1996: Randka na moście (If Lucy Fell) - Bwick Elias
1996: Igraszki z losem (Flirting with Disaster) - Mal Coplin
1995: Waga Ciężka (Heavy Weights) - Tony Perkis/Tony Perkis Sr.
1994: Orbitowanie bez cukru (Reality Bites) - Michael Grates
1992: Autostrada do piekła (Highway to Hell) - Kucharz i Hun Atylla
1990: Stella - Jim Uptegrove
1990: Working tra$h - Freddy Novak
1989: Elvis stories - Bruce
1989: Prawo krwi (Next of Kin) - Lawrence
1989: That's Adequate - Chip Lane
1988: Świeże konie (Fresh Horses) - Tipton
1987: Shoeshine
1987: The House of Blue Leaves - Ronnie Shaughnessy
1987: Imperium Słońca (Empire of the Sun) - Dainty
1987: Szaleńczy pościg (Hot Pursuit) - Chris Honeywell

 
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*