celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Ashton Kutcher

        Christopher Ashton Kutcher (ur. 7 lutego 1978 roku w Cedar Rapids, w stanie Iowa, USA) – amerykański aktor, producent, scenarzysta filmowy i telewizyjny, model.
Ma irlandzkie pochodzenie. Syn pracownika Ogólnych Zakładów Przemysłowych – Larry'ego Kutchera i Diane Portwood, która pracowała dla Procter & Gamble, dorastał wraz ze swoim bratem bliźniakiem – Michaelem (miał wadę wrodzoną serca) oraz starszą siostrą Taushą (ur. 1972). Przejawiał pasję do wrestlingu, zapasów i występowania w szkolnych przedstawieniach. W 1996 roku ukończył Clear Creek Amana High School.

W 1997 roku rozpoczął studia inżynierii biochemicznej na Uniwersytecie Stanu Iowa w Iowa City. Dorabiał zamiataniem podłóg w lokalnej fabryce chrupek General Millis (12 dolarów za godzinę), zmywaniem naczyń i jako dawca krwi. Po zwycięstwie w konkursie urody męskiej 1997 – Fresh Faces stanu Iowa, podjął pracę w agencji modelów w Nowym Jorku, a rok potem w Los Angeles. Reklamował wyroby Versace i Calvina Kleina i chodził po wybiegach w Rzymie, Mediolanie i Londynie.

Brał udział w różnych castingach i reklamie Pizza Hut. Wreszcie otrzymał pierwszą telewizyjną rolę niezbyt rozgarniętego Michaela Kelso i zwrócił na siebie uwagę nastoletnich telewidzów w sitcomie Różowe lata siedemdziesiąte (1998-2006). Za tę postać był nominowany do nagród Kids' Choice i w 1999 dla Młodego Artysty oraz zdobył dwukrotnie nagrodę Teen Choice. Na dużym ekranie debiutował w młodzieżowej komedii Już nadchodzi (Coming Soon, 1999). Serca nastoletniej publiczności zdobył rolą Jesse'ego Montgomery'ego III, który po imprezie zapomina, gdzie zostawił samochód ze swoimi dziewczynami w komedii Stary, gdzie moja bryka? (Dude, Where's My Car?, 2000) z udziałem Seanna Williama Scotta i Jennifer Garner. Jednak kolejne jego role w trzech komediach – Nowożeńcy (Just Married, 2003), Fałszywa dwunastka (Cheaper by the Dozen, 2003) i Córka mojego szefa (My Boss' Daughter, 2003) nie zachwyciły krytyków i były nominowane do antynagrody Złotej Maliny jako najgorszy aktor. Uznanie zdobył dzięki roli Evana Treborna, którego nachodzą przykre wspomnienia z młodości w nominowanym do nagrody Saturna thrillerze sci-fi Efekt motyla (The Butterfly Effect, 2004).

Spotykał się z January Jones (1998-2001), Ashley Scott (2001-2002), Monet Mazur (2002), Brittany Murphy (2002-2003) i Amy Smart (2003). 24 września 2005 roku poślubił starszą o 16 lat byłą żonę Bruce'a Willisa – Demi Moore, z którą romansował od roku 2003.

Ma 189 cm wzrostu.
W 2002 roku reklamował stroje firmy Gap.
Jest właścicielem restauracji 'Dolce' w Los Angeles.
Ma błonę między dwoma palcami na jednej ze stóp

Filmografia:
2008: Co się zdarzyło w Las Vegas jako Jack
2006: Sezon na misia (Open Season) jako Elliott (głos)
2006: Patrol (The Guardian) jako Jake Fischer
2006: Bobby jako Fisher
2005: Zupełnie jak miłość (A Lot Like Love) jako Oliver Martin
2005: Zgadnij kto (Guess Who?) jako Simon Green (także producent)
2004: Efekt motyla (The Butterfly Effect) jako Evan Treborn (także producent)
2003: Nowożeńcy (Just Married) jako Tom Leezak
2003: Fałszywa dwunastka (Cheaper by the Dozen) jako Hank
2003: Córka mojego szefa (My Boss' Daughter) jako Tom Stansfield
2001: Strażnicy Teksasu (Texas Rangers) jako George Durham
2000: Tam gdzie ty (Down to You) jako Jim Morrison
2000: Stary, gdzie moja bryka? (Dude, Where's My Car?) jako Jesse Montgomery III
2000: Uwikłany (Reindeer Games)
1999: Już nadchodzi (Coming Soon) jako Louie
 
 

Zdjęcia:

 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*