celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Anne Heche

         Anne HecheAnne Heche (ur. 25 maja 1969 w miejscowości Aurora w stanie Ohio w USA), amerykańska aktorka, reżyser i scenarzystka.

Karierę aktorską rozpoczęła we wczesnych latach dzieciństwa, by wspomóc finansowo swoją matkę, po tragicznej śmierci ojca i brata. Początkowo występowała w lokalnych teatrach i mniej znanych serialach telewizyjnych, w roku 1986 zaś przeprowadziła się do Nowego Jorku, gdzie następnie przez cztery lata wcielała się w role bliźniaczek w telenoweli "Another World". Za swoją pracę została uhonorowana nagrodą Emmy. W następnych latach debiutowała na dużym ekranie, odgrywając jednak jedynie epizodyczne role. Dopiero w 1998 roku zagrała jedną z głównych ról w filmie "Rozmawiając, obmawiając", gdzie wcieliła się w przyjaciółkę Catherine Keener.

Przez kilka lat związana była z aktorką Ellen DeGeneres, z którą stanowiła jedną z najsłynniejszych par homoseksualnych na świecie. Ich związek rozpadł się w sierpniu 2000 roku. Rok później Anne ogłosiła, że jest zaręczona z operatorem filmowym Colemanem Laffoonem, z którym w 2001 wzięła ślub, po czym urodziła syna - Homera Heche Laffoona. Jednakże od stycznia 2007 roku para jest w separacji. 2 lutego 2007 roku rozpoczął się ich proces rozwodowy[1]. Obecnie jej partnerem jest James Tupper.

W 1998 roku magazyn People umieścił ją na liście 50 najpiękniejszych ludzi na świecie.

Filmografia:
Kieszonkowe (1994)
Pod presją (1996)
Koszmar minionego lata (1997)
Donnie Brasco (1997)
Wulkan (1997)
Fakty i akty (1997)
Powrót do raju (1998)
Psychol (1998)
Sześć dni, siedem nocy (1998)
Trzeci cud (1999)
Podwójne życie (2000)
Pokolenie P (2001)
John Q. (2001)
Timepiece (2001)
Medium (2004)
Narodziny (2004)
 
 

Zdjęcia:

 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*